Petitet
DIMECRES, A LES 20.00

Preestrena de "Petitet" al Gran Teatre del Liceu

Aquest dimecres, 6 de juny, a les 20.00, al Gran Teatre del Liceu es preestrena la pel·lícula documental "Petitet", coproduïda per TV3 i dirigida per Carles Bosch. Dos dies més tard arribarà als cinemes el llargmetratge, que va inaugurar la 21a edició del DocsBarcelona i que va ser guardonat amb el Premi del Públic del certamen.

El documental narra el somni de Joan Ximénez, "Petitet", de portar la rumba als escenaris d'un gran teatre. El pare de Joan Ximénez, "Petitet", va ser palmero del famós cantant de la rumba catalana, Peret. Abans de morir la seva mare, Petitet li va prometre que algun dia tornaria a ubicar la rumba catalana al cim i, fins i tot, aconseguiria situar-la en un dels escenaris més importants com és el Gran Teatre del Liceu.

Per poder complir la seva promesa, haurà de reunir una vintena de músics gitanos -genials, encara que indisciplinats- i aconseguir el miracle que suposa posar-se d'acord amb una orquestra simfònica. Els assaigs són un caos: els seus gitanos no han llegit mai una partitura.

El director de "Petitet", Carles Bosch, cineasta i periodista, ha obtingut el reconeixement nacional i internacional per la seva nominació als Oscars pel documental "Balseros" (2003), i ha estat guanyador dels premis Goya i Gaudí pel documental "Bicicleta, cullera, poma" (2010).

Anar al contingut