Preestrena de la coproducció "El Metralla"  

Ahir al vespre, a la Filmoteca de Catalunya es va fer la preestrena de la coproducció de TV3 "El Metralla", que s'estrenarà a TV3 el 19 de desembre a les 22.05. Hi van ser una part de l'equip de la pel·lícula.  

"El Metralla", coproducció de TV3 i La Drecera Produccions, és un projecte de ficció basat en l'obra original "Paco, el Metralla", de Joan Pera, amb guió i direcció de Jordi Roigé.    

L'obra està protagonitzada per Joan Pera i Roger Pera, com a Joan i el Metralla, respectivament. És la primera vegada que pare i fill es troben al cinema. També hi intervenen Mercè Pons (Pepeta) i Cristina Brondo (Aurora). "El Metralla" explica les contradiccions de la guerra del 36, però dona un enfocament a la manera de tractar la Guerra Civil --en clau de tragicomèdia-- que és nou en l'audiovisual català. Tot i això, el film ofereix una mirada valenta i autocrítica cap a la Guerra Civil i alhora permet traslladar les generacions joves a fets quotidians d'aquella guerra.  

Sinopsi  

Durant la Guerra Civil Espanyola les milícies comunistes i anarquistes de Barcelona inicien la repressió i els assassinats contra empresaris i religiosos.  

Un dia Paco el Metralla es torna a presentar a les golfes, però ara amb la intenció de quedar-s'hi. Els militants del POUM són perseguits pels del PSUC, tots ells comunistes però rivals polítics al mateix bàndol. La situació esdevé tragicòmica. El sacerdot i el comunista es reparteixen l'espai i es disposen a passar bona part de la guerra compartint uns escassos metres quadrats en clandestinitat. La Pepeta, que ha de procurar cuidar-los, esdevé l'autèntic àrbitre i líder moral del grup.   

Presentació i projecció 

A l'acte de presentació hi van ser Esteve Riambau, director de la Filmoteca; Oriol Sala-Patau, cap de Ficció i Cinema de TV3 i productor executiu de la pel·lícula; Jordi Roigé, productor i director; Pep Sala, autor de la música del film, i els actors Roger Pera, Mercè Pons i Cristina Brondo.  

Esteve Riambau va donar la benvinguda als assistents i va manifestar estar molt satisfet "d'acollir aquesta preestrena. Em sento molt a prop del Jordi Roigé i de l'Oriol Sala-Patau, amb qui hem compartit molts projectes".  

Oriol Sala-Patau va explicar que era un plaer tornar a comptar amb "els dos Pera", Joan i Roger, fent en aquest cas una pel·lícula que passa a la Guerra Civil i "que té un punt de comèdia, d'emoció i que també ens farà plorar". 

"És una pel·lícula valenta", va assegurar Jordi Roigé, "en el fons és una història d'amor i reconciliació on s'utilitza la comicitat per despullar els personatges de les seves misèries". 

El músic Pep Sala, que va explicar que havia fet altres bandes sonores al llarg de la seva carrera, va puntualitzar: "I aquesta és de les pel·lícules que estic molt orgullós d'haver fet. Ha estat un privilegi." 

Roger Pera va disculpar la presència del seu pare, Joan Pera, que està rodant i va revelar que "interpretar junts aquest film de dues generacions enfrontades ens ha ensenyat a estimar-nos més i a ser més generosos l'un amb l'altre". 

Mercè Pons va destacar que la pel·lícula s'havia fet "a foc lent". "Està molt ben escrita i els personatges molt ben descrits". 

I pel que fa a l'altra protagonista femenina, Cristina Brondo, va reconèixer la dificultat de fer un film d'època i, a sobre, "donar-hi un punt de vista original!".  

tv3.cat/ficcioicinema   

 

  

Anar al contingut