"Camping life. La ciutat efímera", de Josep Pérez
DIJOUS, A LES 20.30

Preestrena de "Camping life. La ciutat efímera", el singular retrat d'un càmping de la Costa Brava

El dijous 15 d'abril, a les 20.30, es preestrena "Camping life. La ciutat efímera" al Cinema Las Vegas de Figueres. La projecció comptarà amb la presència del director, Josep Pérez, i de Montse Armengou, directora de "Sense ficció". El documental, una coproducció amb TV3, segueix la vida en un càmping durant l'estiu del 2020.

"Camping life. La ciutat efímera", una coproducció de Jopergon i TV3, retrata el dia a dia en la vida dels desinhibits habitants d'un càmping de la Costa Brava durant l'estiu del 2020, el qual va estar marcat per la crisi del coronavirus.

El documental es preestrenarà al Cinema Las Vegas de Figueres el dijous 15 d'abril a les 20.30. A la sessió, organitzada pel Cineclub Diòptria, hi assistiran el director, Josep Pérez, i Montse Armengou, directora del "Sense ficció", programa en què s'estrenarà el documental aquest estiu. També seran presents a la preestrena Jordi Masquef i Creus, diputat de la Diputació de Girona i vicepresident segon del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Josep Maria Bernils, Delegat de Cultura i vicepresident del Consell Comarcal de l'Alt Empordà; Miquel Gotanegra, president de l'Associació de Càmpings de Girona, i Alfons Martínez, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Figueres.

"Camping life. La ciutat efímera"

Cada estiu arribaven al nostre país milions de turistes que s'emportaven algunes pinzellades de la nostra manera de viure, dels nostres costums, de la nostra gastronomia... Però, com són els nostres visitants? Què fan? Què mengen? Com es comporten?

L'estiu del 2020, el primer en plena pandèmia, el director Josep Pérez va enregistrar el dia a dia en un càmping de la Costa Brava amb la intenció de captar com ha evolucionat el concepte de vacances de la classe mitjana europea, amb una "certa mirada antropològica".

El resultat es "Camping life. La ciutat efímera", un singular retrat de com van viure la crisi del coronavirus en una "ciutat de vacances" diferents grups de turistes disposats a gaudir del seu temps d'esbarjo passés el que passés. El càmping és un espai tancat i aïllat del món, on els campistes viuen molt alliberats de les responsabilitats de la vida quotidiana i també de les preocupacions exteriors, inclosa la pandèmia. La combinació de testimonis de campistes i escenes cinemàtiques omplen el documental d'ironia i sentit de l'humor.

Fitxa tècnica

Direcció, guió, realització, fotografia, producció i muntatge: Josep Pérez
Producció executiva TVC: Jordi Ambròs
Producció delegada TVC: Daniel Barea
Etalonatge: Roger Lleixà
Lingüista: Odile Arqué
Grafisme: Jesús Novillo
Mescla de so: Jose Luis Molero
2021

Una producció de Jopergon en coproducció amb TV3, el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), i la col·laboració del Patronat Turisme Costa Brava Girona, la Diputació de Girona i el  Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

tv3.cat/senseficcio
facebook.com/senseficcio
twitter.com/senseficcio

Anar al contingut