Mariola Dinarès.
Mariola Dinarès.
DIMARTS, A LES 13.00

"Popap" celebra el Dia d'Ada Lovelace

Dimarts, 8 d'octubre, a les 13.00, el programa "Popap", amb Mariola Dinarès, s'adhereix al dia mundial en record d'Ada Lovelace, la primera persona que va programar ordinadors, en un programa especial sobre les dones que treballen en ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques.

Ada Lovelace va ser la primera programadora de la història. L'any 2009, la periodista, consultora de programari social i bloguera Suw Charman-Anderson va impulsar la celebració del Dia d'Ada Lovelace i, des d'aleshores, cada segon dimarts del mes d'octubre es fan activitats arreu del món per donar visibilitat a les dones de l'àmbit de les disciplines STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) i animar les nenes i dones joves a estudiar enginyeries i assumir posicions de lideratge en el sector. Enguany, la celebració té lloc a vint-i-cinc països.

Demà, 8 d'octubre, a les 13.00, el "Popap", programa de tendències a les xarxes socials de Catalunya Ràdio, amb Mariola Dinarès, s'adhereix a la commemoració amb la col·laboradora Karma Peiró, periodista i especialista en "big data", que recordarà les primeres dones que van teixir programes informàtics a Catalunya. El programa comptarà amb quatre entrevistes a quatre dones de referència en l'àmbit tecnològic: Núria Oliver, Jordina Torrens, Joana Barbany i Caterina Sumalla Cano.

Núria Oliver és enginyera en Telecomunicacions, doctora pel MIT Media Lab de l'Institut Tecnològic de Massachusetts, directora de Recerca en Ciències de Dades a Vodafone i una de les dones investigadores en informàtica més citades de l'Estat.

Jordina Torrents és enginyera informàtica, màster en Enginyeria Informàtica: Seguretat Informàtica i Sistemes Intel·ligents a la Universitat Rovira i Virgili el 2016 i màster en visió per computador a la UAB. L'any 2007 va ser guardonada amb la prestigiosa beca Google Women Techmakers. L'entrevista serà telefònica, des de Londres.

Joana Barbany, directora general de Societat Digital a la Generalitat de Catalunya, parlarà dels Premis Dona TIC 2019, que es lliuren demà a la Sala Barts de Barcelona.

Caterina Sumalla Cano és 3D Artist i desenvolupadora de videojocs. L'entrevista serà telefònica.

El programa "Popap" s'emet de dilluns a divendres, de 13 a 14 h.

 

catradio.cat/popap

facebook.com/popap

twitter.com/popap

instagram.com/popap

 

Anar al contingut