Dissabte, a les 22.00

"Pols", una reflexió sobre com és el món físic quan ja no hi som, a "Curtcircuit 33"

Dissabte, a les 22.00, la màgia del millor cinema, en format curt, a "Curtcircuit 33", l'espai presentat pel periodista Lluís Salgado. Aquesta setmana, com al programa li agraden les pel·lícules que es proposen grans reptes, recupera un documental que entra de ple en la categoria dels més exigents: "Pols", de Jakub Radej (Polònia).

"Pols" ("Proch") ofereix una perspectiva que, com a humans, no es té la capacitat d'experimentar: veure què passa amb la pròpia vida un cop s'és mort. Però, a diferència del que s'ha pogut veure en altres ocasions, aquest imponent curt polonès no s'interessa per misteris metafísics ni per migracions de l'ànima. Al contrari, se centra en una dimensió totalment pròxima i terrenal, i documenta de manera exhaustiva què en queda, de nosaltres, al món físic, quan ja no hi som.

Un estudi sobre les fases per les quals ha de passar tot cos humà des de la mort fins al funeral.

Guardonat als festivals Clermont-Ferrand (millor documental), Quebec City Film Festival (Grand prix), Filmets Badalona Film Festival (millor pel·lícula europea) i al Miradas Doc International Documentary Film Festival (millor òpera prima).

tv3.cat/curtcircuit-33

facebook.com/curtcircuit33

twitter.com/curtcircuit33

 

Anar al contingut