Dijous, a les 23.45

"Plaers segrestats, qui té el poder?", a "Quan arribin els marcians"

Demà, a les 23.45, TV3 emetrà un altre capítol de "Quan arribin els marcians", el programa cultural en forma de càpsula del temps que s'envia a l'espai amb l'esperança que un dia algú la trobi i entengui els humans. Les mentides del sexe, les mobilitzacions populars arreu del món per canviar l'estat de les coses i l'actriu Anna Moliner, protagonistes d'un altre capítol marcià

El sexe és una de les grans obsessions dels terrícoles. Però i si les seves vides sexuals estiguessin basades en mitges veritats? O en mentides, pròpiament. Els marcians es proposen esbrinar d'on sorgeixen i per què perviuen estereotips i clixés sexistes. I, per fer-ho, en parlaran amb Bel Olid, que convida a sortir del camí marcat a l'assaig "Follem?"; amb la il·lustradora i realitzadora Lyona, que indaga sobre el plaer sexual a "SEX¡OH!", i amb l'artista visual Mireia Sallarès, que presenta el projecte multidisciplinari "Las muertes chiquitas" a l'exposició "Feminismes!" del CCCB. 

Arreu del món, se succeeixen mobilitzacions populars per demanar canvis de rumb als poders públics. És l'expressió d'un dret de reclamació, o els ciutadans tenen a l'abast el poder per canviar allò que no els agrada? En parlaran a través de dues propostes culturals que arriben aquests dies a les cartelleres. D'una banda, la pel·lícula "Los miserables", premi del jurat a l'últim festival de Canes, que tracta les tenses relacions entre la policia i els habitants de Montfermeil, una "banlieue" als afores de París. De l'altra, l'obra de teatre de creació col·lectiva "Mateix dia, mateixa hora, mateix lloc", que es veurà al TNC entre el 21 i el 24 de novembre. L'espectacle confronta un grup de joves de 16 a 18 anys amb un altre de majors de 65, tots, sorgits d'una crida popular, amb la voluntat de generar un debat sobre les possibilitats de canviar el món. Lluís Salgado entrevista els directors de totes dues propostes, Ladj Ly i Lali Álvarez, i també en parla amb Sònia Andolz, professora de Política Internacional a la UB i a la URL.

Canta, interpreta, riu i fa riure. Anna Moliner és una humana plena de recursos que han cridat l'atenció dels marcians. L'actriu és la protagonista de "Rita", de Marta Buchaca, una obra que parla amb humor sobre la legitimitat de la mort digna i que es podrà veure a la Sala Beckett de Barcelona fins al 17 de novembre. En aquesta abducció, els marcians ampliaran els registres sobre uns éssers peluts que es diuen gossos, sabran què costa dir adeu i cantaran èxits de la música popular dels vuitanta!

Per acabar el programa, la secció "Cap de setmana a la Terra" fa un seguit de propostes culturals perquè, si els marcians aterren avui mateix, puguin triar. Aquesta setmana, les propostes són: el festival de Jazz de Lleida (Jazz Tardor), a diversos espais de Lleida; "Miralls de l'invisible", Bill Viola a La Pedrera; "O agora que demora" (Temporada Alta), a El Canal (Salt), i Amafest, a l'Ateneu Popular de Nou Barris.

"Quan arribin els marcians" és un planeta en si mateix, és un lloc des d'on tothom es pregunta per què passen les coses que passen i la gent fa el que fa. I n'estem convençuts: la cultura és a tot arreu.

tv3.cat/marcians

twitter.com/marciansTV3

instagram.com/marciansTV3

facebook.com/marciansTV3

Anar al contingut