Dissabte a les 10.50

"Perseguits i discriminats" i "Teatre, teatre i teatre", dissabte a "Tot un món"

"Tot un món", l'espai de Televisió de Catalunya sobre la diversitat cultural i la immigració, s'acosta a les persones arribades d'arreu del món per saber què estan fent, quina ha estat i és l'aportació a la societat catalana des que viuen aquí. Per conèixer els seus somnis, els projectes que tenen i per descobrir com s'han materialitzat en uns estudis, una feina o en un negoci. S'acosta a les vides d'emprenedors, estudiants, creadors i artistes, i per veure què creen, on treballen i com tiren endavant una iniciativa personal o participen en un projecte col·lectiu. A través de les històries dels protagonistes de "Tot un món", el programa descobrirà l'arrelament de les persones que han immigrat a Catalunya i que ja formen part del teixit social i cultural català.

Dissabte, 5 de febrer, a les 10.50, la història de Rodrigo Araneda i la Loredana Volpe.

 

 

 

 

 

 

 

Perseguits i discriminats

 

Fa 14 anys, Rodrigo Araneda va haver de deixar Xile en sentir-se perseguit per la seva orientació sexual. És un dels fundadors d'ACATHI, l'Associació Catalana per a la Integració d'Homosexuals, Bisexuals i Transsexuals Immigrants. Cada any atenen unes tres-centes persones, unes trenta de les quals són refugiats. La sensibilització per donar a conèixer la persecució i la doble discriminació que pateix el col·lectiu LGBTI és la principal motivació de l'entitat, que també acull refugiats que han hagut de fugir dels seus països.

 

Teatre, teatre i teatre

 

A "Teatre, teatre i teatre" coneixerem Loredana Volpe, directora i dramaturga. Va haver de fugir de Veneçuela després d'un intent de segrest, i s'ha instal·lat a Barcelona, on, fa tres anys, va refundar La Salamandra, la companyia de teatre que havia muntat a Caracas. Ara dirigeix "No exit", una adaptació de l'obra de Jean-Paul Sartre.

 

tv3.cat/totunmon

facebook.com/totunmontv3

 

Sant Joan Despí, 3 de febrer del 2017

Anar al contingut