"Perafita 1714", la ficció d'"Incidents", amb la companyia Solitària
DILLUNS, A LES 00.30

"Perafita 1714", l'última ficció d'"Incidents", amb la Companyia Solitària

El dilluns 26 de setembre, a les 00.30, TV3 estrenarà el quart i últim capítol d'"Incidents", el programa que pretén visibilitzar el talent provinent del millor teatre independent.

La peça de ficció televisiva d'aquesta setmana és "Perafita 1714", una creació de la Companyia Solitària.

Els integrants de la Companyia Solitària són els protagonistes de l'últim capítol d'"Incidents". La formació va néixer el 2010 i comparteix la il·lusió de fer un teatre que es pugui alimentar amb els seus coneixements com a grup, el seu caràcter i un tercer factor imprescindible: el seu humor.  

Treballen en la cerca d'un llenguatge compromès, poètic i sense efectismes.  

La ficció: "Perafita 1714" 

Una dona arriba arrossegant el cos malferit del que sembla un Miquelet. Té una ferida greu sobre la clavícula. Ella, que té coneixements mèdics, el cura. Ell comença a delirar descrivint la Batalla dels Degotalls. Ella li dona menjar. Què passarà entre ells? 

Tot plegat recorda l'inici d'un idil·li romàntic. Una relació passional enmig d'un gran conflicte bèl·lic en un context històric únic. Però el que els personatges acabaran fent és justament qüestionar aquesta expectativa narrativa. 

Per què se senten obligats a tenir una relació sentimental? O, inclús sexual? Quins condicionants socials o mandats de gènere fan que es generi una situació concreta i no una altra? Per què actuen com si fossin en una pel·lícula si són a la vida real? Fins a quin punt les relacions humanes estan condicionades per la ficció? 

Fitxa tècnica 

Guió: Companyia Solidària 

Direcció: Pol López 

Amb Pau Vinyals, Júlia Barceló i Pol López 

El programa 

"Incidents", una idea original d'Andreu Buenafuente, vol dinamitzar la cultura teatral independent i adaptar-la a la ficció televisiva utilitzant el millor de cada format. Per fer-ho, converteix l'escena teatral en una ficció televisiva 

Són quatre capítols de quaranta minuts, cada un protagonitzat per una companyia de teatre independent a qui s'encarrega crear una peça de ficció per a la televisió en un sol pla seqüència de 35 minuts.  

Cada capítol d'"Incidents" acaba amb un reportatge de cinc minuts sobre la companyia protagonista. 

Els quatre episodis, que es van estrenar el dilluns 5 de setembre, estan disponibles a TV3alacarta, i TV3 n'emet un cada dilluns per la televisió lineal.  

És una producció de Televisió de Catalunya amb la col·laboració d'El Terrat (The Mediapro Studio) i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.   

És un programa del departament de Culturals de TV3 sorgit de la segona crida de projectes de la CCMA i el Departament de Cultura. 

 

#IncidentsTV3 

Anar al contingut