Per Nadal, TV3 aposta per la cultura

Aquestes festes de Nadal, que tornaran a venir acompanyades de restriccions per la presència de la variant òmicron, TV3 s'omple de cultura amb propostes de cinema, sèries, música i teatre

Estrenes com la de la coproducció "La vampira de Barcelona", l'espectacular musical "Miss Saigon", la minisèrie de la BBC "El misteri d'El Cavall Cendrós", els nous capítols d'"Escola d'infermeria", el biopic musical d'Elton John amb "Rocketman", l'històric concert del 25è aniversari d'"Els miserables", l'estrena de l'obra teatral "L'èxit de la Temporada" o "Per molts anys, Mr. Bean", són només un tast de tot el que farcirà la programació fins passat el dia de Reis.

TV3 amb el cinema i les sèries

El dilluns 27 de desembre, a les 22.05, TV3 estrena "La vampira de Barcelona", un thriller d'època de Brutal Media i Filmax en coproducció amb TV3 i amb la participació de l'ICEC. El llargmetratge, amb la direcció de Lluís Danés, està protagonitzat per Nora Navas, Roger Casamajor, Bruna Cusí, Sergi López i Francesc Orella, entre altres. "La vampira de Barcelona" va ser la triomfadora dels XIII Premis Gaudí, amb cinc reconeixements, i va recollir el Gran Premi del públic de la 53 edició del Festival Internacional de Cinema de Sitges. "La vampira de Barcelona" està basat en fets reals, que van passar a la ciutat comtal el 1912, que relata la fabricació d'un monstre amb el fi d'amagar els autèntics monstres.

El millor cinema omplirà la graella de TV3. A "La reina Victòria", el dia 24 de desembre, Emily Blunt, Rupert Friend, Paul Bettany, entre altres, protagonitzen una pel·lícula on drama i romanticisme es donen la mà en aquesta acurada producció, que se centra en la joventut de la reina Victòria. "La directora d'orquestra", el 30 de desembre, dirigida per Maria Peters, és la història real d'Antonia Brico, la primera dona que va dirigir la Filharmònica de Nova York i una de les pioneres en el món de la música.

L'1 de gener, a les 15.40, s'estrenarà "Un home de família", amb Gerard Butler, Alison Brie i Willem Dafoe en una pel·lícula on els protagonistes es replantegen les seves vides, i el 2 de gener, a les 15.40, "Ballant la vida". Timothy Spall i Imelda Staunton protagonitzen aquesta comèdia, que demostra que mai és massa tard per tornar a començar.

S'estrena el gran biopic sobre el músic Elton John, "Rocketman", el dimecres 5 de gener, a les 22.05. Dirigida per Dexter Fletcher i escrita per Lee Hall, està protagonitzada per Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden i Bryce Dallas Howard.

També cinema de superherois amb "Wonder woman", el dia 7, protagonitzat per Gal Gadot; professionals massa propers a organitzacions perilloses com "El comptable", el dia 6 de gener, amb Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons o l'estrena "El gras i el prim", també el 6 de gener, on John C. Reilly i Steve Coogan, es fiquen a la pell de Stan Laurel i Oliver Hardy, els dos famosos comediants.

Per als més clàssics també hi haurà moments de retrobar-se amb l'Agent 007 amb "Alta tensió" o "Panorama per matar";  les històries de la dama del crim Agatha Christie, amb l'estrena d'"El misteri d'El Cavall Cendrós", una adaptació de la BBC o la minisèrie "Vida privada", coproducció de TV3 i adaptació de la sòrdida i implacable novel·la de J. M. de Sagarra, amb Pablo Derqui, Francesc Garrido i Aida Folch. I a més de tot això, torna un dels personatges de cada Nadal, Mr. Bean. TV3 celebra que fa trenta-dos anys del naixement d'aquesta llegenda de l'humor amb l'estrena del documental, dins de l'espai "Sense ficció", "Per molts anys, Mr. Bean".

Les sobretaules de TV3, a partir del 27 de desembre, a les 15,40, oferirà nous capítols de la sèrie "Escola d'infermeria", el drama mèdic amb rerefons històric. Un èxit d'audiència i de crítica a Dinamarca, estrenat a múltiples festivals internacionals, que recrea un curiós fet històric: a causa de la notable escassetat d'infermeres després de la Segona Guerra Mundial, el govern danès pren la polèmica decisió d'admetre per primera vegada homes en les escoles d'infermeria. L'estrena dels nous capítols anirà acompanyada per la recuperació de la sèrie "L'altra mirada", el viatge d'un grup de dones a la recerca de la seva pròpia veu. Una ficció que va ser reconeguda com la millor sèrie dramàtica al festival MiM Series.

TV3 amb la música i el teatre musical

El dia de Nadal, a les 9.40, es podrà gaudir d'un musical mai vist fins ara a la cadena, l'impressionant "Miss Saigon" en la representació especial que es va fer per celebrar el 25è aniversari d'aquest fenomen musical internacional, que comptava amb la participació de membres de l'elenc original, inclosos Jonathan Pryce i Lea Salonga. "Miss Saigon", inspirada en "Madama Butterfly" de Giacomo Puccini, però ambientada a la Guerra del Vietnam, és un musical de gran èxit de Claude-Michel Schönberg i Alain Boublil (autors també del musical "Els miserables") que narra un èpic romanç entre Kim, una noia de contacte òrfena a causa de la guerra, i Chris, un soldat nord-americà, les vides dels quals es veuran truncades per la caiguda de Saigon.

El dissabte 25 de desembre, a les 12.45, TV3 oferirà el concert de Nadal Christmas Concert Barcelona, fet al Palau de Pedralbes, amb grans veus actuals de la lírica. Amb aquesta proposta operística i tradicional, presentada per Elisabet Carnicé, TV3 oferirà un migdia de Nadal musical amb els espectadors. El concert es podrà tornar a veure el mateix dia de Nadal, a les 21.55, al 33.

El diumenge 26 de desembre, a les 18.58, TV3 i el Palau de la Música oferiran en directe el tradicional concert de Sant Esteve de l'Orfeó Català. Aquest any, amb el lema "Celebrem que ens retrobem", tots els cors es tornaran a aplegar a l'escenari del Palau de la Música Catalana, en una edició per a TV3, presentada per la periodista Lídia Heredia. El concert es podrà tornar a veure el mateix diumenge, a les 21.55, al 33.

El diumenge 26 de desembre, a les 11.40, TV3 oferirà el tradicional concert de Nadal de la Sagrada Família, enguany emmarcat en els actes d'inauguració de la torre de la Mare de Déu. El recital anirà a càrrec de l'Escolania de Montserrat, amb l'acompanyament de Mercè Sanchis a l'orgue i Lluís Heras al violoncel, sota la direcció de Llorenç Castelló.

El dimarts, 28 de desembre, a les 22.05, TV3 emetrà l'emotiu retorn de Lluís Llach al Palau Sant Jordi.

El dissabte 1 de gener, TV3 i el 33 començaran l'any amb el repertori emotiu i inoblidable del concert "Emociona't amb la SCCC, 25 anys de Música Global". A TV3, a les 19.20, i al 33, a les 22.55, es podran sentir grans temes musicals dels grups més populars que han passat per la discogràfica Música Global, que celebra el seu primer quart de segle amb aquest concert d'aniversari.

El diumenge 2 de gener, a les 10.45, TV3 emetrà l'històric concert del 25è aniversari d'"Els miserables", un musical llegendari basat en l'obra de Victor Hugo, amb la música de Claude-Michel Schönberg. El concert es podrà tornar a veure el dimarts 4 de gener, a les 22.15, al 33.

TV3, amb l'escena

El diumenge 26 de desembre, Sant Esteve, a les 22.05, TV3 estrenarà la comèdia teatral "Alguns neixen estrellats", escrita per Joan Pera i dirigida per Enric Llort. Protagonitzada pel mateix Joan Pera i David Olivares, l'espectacle reflecteix la vida d'un personatge ingenu, simpàtic, entranyable, que lluita per situar-se a la vida, però que, malauradament, és desgraciadet.

"Alguns neixen estrellats" és una producció de Focus que reflecteix la rutina diària d'un personatge entranyable però que no té gaire bona sort. El seu dia a dia consisteix a trobar feina, i quan en té, no li dura més d'un dia; tot s'espatlla, tot se li trenca... És un malastruc... Fins i tot a casa, la dona i la sogra el tenen atabalat. Tot el món sembla que se li giri en contra. Una comèdia per riure amb l'humor de Joan Pera i David Olivares.

El dissabte 1 de gener, dia de Cap d'Any, a les 22.45, TV3 estrena "L'èxit de la temporada", d'Enric Cambray i Israel Solà. Una comèdia teatral d'El Terrat (The Mediapro Studio) protagonitzada per Sílvia Abril, David Fernández, Fermí Fernàndez, Oriol Grau, Mònica Macfer, Mònica Pérez, Jordi Ríos i Alba Florejachs. Aquest muntatge, creat i produït per El Terrat, commemora els 30 anys de la productora. Es va estrenar a principis del 2021 al Teatre Coliseum de Barcelona. L'acció se centra en el projecte de sis amics per estrenar l'obra de teatre "Romeu i Julieta".

Un espectacle a cavall entre la realitat i la ficció, en què els protagonistes es retroben per servir una comèdia hilarant que reflexiona sobre l'amistat, el pas del temps, el triomf, la satisfacció vital i l'ofici dels còmics.

Dijous, 6 de gener, dia de Reis, TV3 oferirà una nit de màgia amb l'emissió de la 21a edició de la Gala Internacional de Màgia XXI Memorial Li-Chang, del Festival de Màgia de Badalona, un dels certàmens de referència internacional més prestigiosos en el món de la màgia i l'il·lusionisme.

Va tenir lloc al Teatre Zorrilla de Badalona, i s'hi van reunir set magnífics mags de gran nivell, projecció i reconeixement mundial. L'espectacle va comptar amb la participació dels millors mags del moment en una gala dirigida, un any més, per Enric Magoo.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut