Per Benach és irresponsable apostar per la proclamació imminent de la independència

El president del Parlament critica els partits que propugnen una declaració unilateral de la independència la pròxima legislatura.

El president del Parlament, Ernest Benach, ha criticat les formacions que propugnen una declaració unilateral de la independència la pròxima legislatura, una posició que els partits de Carretero i Laporta defensen en el seu projecte polític. En unes declaracions al programa de Catalunya Ràdio L'oracle, amb Xavier Graset, el president de la cambra catalana ha remarcat que: "No és una onada imparable que en aquestes eleccions ja proclamarem la independència. Qui diu això és un irresponsable perquè no és veritat. Aquí encara no hi ha una majoria" en aquest sentit. "Això no vol dir –ha afegit Benach– que, després del que hem avançat, no haguem de continuar tibant la corda perquè si no l'haguéssim tibat fins ara no hauríem arribat aquí".

Ernest Benach ha afirmat que les decisions preses des de Madrid han contribuït molt a la causa independentista. "L'Estat hi ha ajudat. Primer va ser el Constitucional –amb l'Estatut– i ara la qüestió sobre la llei d'acollida, que em sembla de jutjat de guàrdia. És al·lucinant, no s'entén de cap de les maneres. És un atac permanent a la normalitat com a país".

Sobre l'alto el foc d'ETA, el president del Parlament ha destacat que "la part política està prenent el relleu a la part militar i això és sempre una bona notícia". Benach també ha indicat que "aquests dies, des d'Euskadi mateix es diu que l'independentisme català ha avançat molt més per la via pacífica que nosaltres per la via armada".

catradio.cat/oracle
Anar al contingut