Dilluns, a les 21.55

"Pau", a "Xoc d'anhels 1918-1939"

Dilluns, a les 21.55, al 33, el segon capítol de "Xoc d'anhels 1918-1939", una coproducció internacional de vuit capítols que narra la història real d'homes, dones i nens que van viure el final de la Primera Guerra Mundial amb la il·lusió d'un nou futur més esperançador.

Cap. 2: Pau

La May és una dona lliure... bé tan lliure com es pot sense diners i gairebé sense drets ara que no té marit. És en un dels molts controls policials que hi ha a París amb motiu de la conferència de pau, que coneixerà l'anarquista Dragui, amb qui començarà una relació d'allò més especial. La conferència també és tema de debat entre immigrants procedents de les colònies franceses d'Indoxina, com en Nguyen, que vol aprofitar l'avinentesa per fer valer els seus drets. Mentrestant, les condicions de rendició a què s'ha de sotmetre Alemanya causen malestar sobretot entre antics militars, que començaran a organitzar-se per imposar la seva justícia.

"Xoc d'anhels 1918-1939", una producció internacional

11 de novembre del 1918. Finalment, ha acabat la Gran Guerra. Comença una nova era. Enmig del dol, la decepció i les pors neixen nous somnis i esperances, però també un nou odi…

"Xoc d'anhels 1918-1939" narra, durant 8 capítols, la història real d'homes, dones i nens que van viure el final de la Primera Guerra Mundial el 1918 amb la il·lusió d'un nou futur més esperançador. Entre ells, hi ha la jove soldat russa Marina Iurlova, l'actriu polonesa Pola Negri i el mariner alemany Hans Beimler.

A Europa, l'any 1918 marca l'inici d'un viatge a la incertesa. El món està en ruïnes i la pau propicia l'aparició de noves idees, noves esperances i nous projectes de societat. La visió d'una Europa pacífica i democràtica, tanmateix, contrasta d'entrada amb dues utopies molt més poderoses: el comunisme i el feixisme.

És de la guerra d'aquestes tres ideologies, del somni d'un món millor i més just, de què parla aquesta sèrie televisiva, sempre a partir d'històries individuals tretes de diaris personals, cartes i memòries. Els protagonistes donaran vida a la història d'Europa amb totes les seves contradiccions mitjançant els seus somnis i pors, les seves passions i les seves decisions.

Una sèrie creada per Jan Peter i Frédéric Goupil i Jean-Louis Schlesser, i dirigida per Jan Peter i Frédéric Goupil (director també de "Les Revenants").

"Xoc d'anhels 1918-1939" és una coproducció internacional de LOOKSfilm (Gunnar Dedio), Grup IRIS (Nicolas Steil), Les Films d'Ici (Serge Lalou) amb Fortis Imaginatio per a ARTE i SWR, així com NDR, WDR, RBB, ORF, CT, SVT, TVP, Toute l'Histoire, YLE, BBC Alba, Radio Canada, NRK, DR, amb el suport de Film Fund Luxembourg, MDM, MFG, Creative Europe, CNC, la Procirep et l'Angoa, CUS , Région Grand Est, DMPA, SACEM, Sofitvciné & Cofinova. 

tv3.cat/33