Dilluns, a les 23.35

Pau, a "The last kingdom"

Dilluns, a les 23.35, a TV3, un altre capítol de la segona temporada de la sèrie "The last kingdom", la producció de BBC America, adaptació dels best-sellers literaris de Bernard Cornwell. Un espectacle ple d'actes heroics i batalles èpiques, però amb una profunditat temàtica que abasta la política, la religió, la guerra, el coratge, l'amor, la lleialtat i la recerca universal d'identitat.

Capítol 11

L'exèrcit del rei Guthred té l'oportunitat de derrotar els germans Sigefrid i Erik, tal com li aconsella l'Uhtred, però finalment el rei es fa enrere i s'estima més negociar la pau amb ells. Això fa que l'Uhtred li demani el mateix tracte i que faci la pau amb ell, pau que es garantiria amb el seu matrimoni amb Gisela, la germana del rei. Però l'abat Eadred té uns plans ben diferents.

La segona temporada

"The last kingdom" és l'adaptació de la sèrie de novel·les històriques de Bernard Cornwell coneguda com "The saxon stories", produïda per BBC America. La segona temporada, que consta de deu capítols de 45 minuts, compta amb el retorn de l'actor Alexander Dreymon ("American Horror Story") com a Uhtred, al costat de David Dawson ("Peaky Blinders"), Emily Cox ("Homeland"), Ian Hart ("Boardwalk Empire") i Tobies Santelmann ("Marcella"). A l'elenc s'hi uneixen, a més, Thure Lindhardt ("The Bridge"), Millie Brady ("Legend") i Peter McDonald ("Thirteen"). Un drama històric creat per Bernard Cronwell i Stephen Butchard.

La història de "The last kingdom" comença l'any 872. Gairebé tots els territoris que avui es coneixen com a Anglaterra han estat envaïts pels vikings, i només roman inexpugnable el gran regne de Wessex, governat pel rei Alfred el Gran. En aquest context turbulent viu l'Uhtred, un jove saxó de família noble que va ser raptat i criat pels invasors, després d'haver mort els seus pares. L'Uhtred es veu obligat a triar entre els seus orígens i el poble amb què ha crescut, i la seva lleialtat sempre és posada a prova. És un saxó o un viking? En la seva recerca per reclamar els seus drets de naixement, el jove haurà de recórrer un camí perillós entre els dos bàndols i tindrà un paper en el naixement d'una nació nova.

Aquesta segona temporada, en particular, transcorre l'any 878. L'Uhtred es continua recuperant després d'haver combatut en la batalla decisiva que va permetre a l'Alfred mantenir el domini de Wessex. Aquests esdeveniments, però, van tenir un cost molt alt per al guerrer... per això el protagonista iniciarà un viatge pel nord per reclamar les seves terres ancestrals i buscar la venjança. 

"The last kingdom" és un espectacle ple d'actes heroics i batalles èpiques, però amb una profunditat temàtica que abasta la política, la religió, la guerra, el coratge, l'amor, la lleialtat i la recerca universal d'identitat. Barrejant figures històriques i esdeveniments reals amb personatges de ficció, la sèrie és el relat de com un poble va combinar la seva força, sota el regnat d'un dels reis més icònics de la història, amb la reclamació d'una terra pròpia i la construcció d'un lloc per poder-lo anomenar "casa".

tv3.cat

Anar al contingut