"Patates rosses", la websèrie de TV3 creada per joves per a joves, s'estrena al 33

Demà, dimarts, a les 23.30, el 33 estrena "Patates rosses". La websèrie creada, escrita i dirigida per David Villarreal i Joan Saranova és una ficció d'humor adreçada al públic jove. Una sèrie de Televisió de Catalunya en col·laboració amb la UAB i produïda per Broadcaster Audiovisual Services, SL, que s'ha pogut veure primer, des del 19 de febrer, al web de TV3, als canals que es van crear a les xarxes socials (Instagram i Twitter) i a la plataforma YouTube. "Patates rosses" segueix el camí d'altres títols creats per TV3 amb una clara vocació digital.

"Patates rosses" és una websèrie gamberra i d'humor absurd, que vol arrencar un somriure de la realitat que viuen els autors i l'equip real de la sèrie, un grup de joves que intenten obrir-se camí en el món de l'audiovisual català.

La sèrie ha estat pensada per a la pantalla digital, més que per a la pantalla convencional. Aquest format digital va estrenar, el 19 de febrer, tota la temporada (8 capítols) al web de TV3, als canals que es van crear a les xarxes socials (Instagram i Twitter) i a la plataforma YouTube. Una nova estratègia de distribució de "Patates rosses", ja que el servei a la carta, fins ara, permetia recuperar capítols ja emesos per la pantalla de televisió o coses d'arxiu. És després de l'estrena digital, demà, que es podrà veure tota d'una tacada al 33.

Un projecte nascut d'un treball de final de grau de Comunicació Audiovisual de la UAB, tutoritzat pel professor de la UAB i director de Minoria Absoluta, Paco Escribano, que va rebre la beca comUNIca, convocada per la CCMA i l'AQU, per al foment de la creació i innovació audiovisual.

La ficció protagonitzada per Toni Guillemat, Marta Bessa, Ionai Ramírez, Montse Ribadellas, Albert Green, entre altres, també ha comptat amb diversos cameos o col·laboracions especials com els actors Bruno Oro ("Polònia"), Manel Piñero (l'Homo APM), Candela Antón ("Merlí") o Manel Lucas ("Polònia"), el youtuber Pol Gise, el cantant i presentador de "Katalonski", Halldor Mar o Ferran Aixelà, Sor Lucía Caram i el grup Macedònia. A més dels estudiants de la Facultat de Comunicació de l'UAB.

"Patates rosses" és una altra aposta de TV3 per les ficcions dirigides als joves. Un producte fet per joves i per a joves. Primer va ser l'aposta de "Poliamor", una ficció en directe per Instagram. A l'abril arribarà la sèrie de "Les de l'hoquei" que també tindrà una vida digital, afegint elements com algun dels protagonistes a Instagram o webxats on els espectadors podran interaccionar.

Sinopsi

La Marta i la seva àvia han acabat la carrera de comunicació audiovisual. No tenen feina, però troben un guió excepcional per casualitat i s'entusiasmen. Juntes decideixen gravar la seva primera pel·lícula.  La Marta és una noia amb la ment oberta i entusiasta. La iaia viu una segona joventut i té un passat obscur i complex. Per a aquesta aventura comptaran amb l'exnòvio de la Marta, l'Èric, un noi influenciable i bona persona que no sap dir que no. Ell serà l'encarregat de fer de productor de la pel·lícula.  Tot i que mai no ha treballat ni ha estudiat res relacionat amb el món del cinema, s'enfrontarà a la primera feina de la seva vida i al fet de treballar amb la seva exnòvia, de qui continua enamorat perdudament. Ho gestionarà com bonament podrà, acompanyat d'un equip que, a més d'ells tres, comptarà amb un director de cinema independent, brillant, però intractable; un actor famós vingut a menys, i una gallina que té molt a dir.

Equip tècnic:

Direcció i guió: David Villarreal & Joan Saranova
Producció executiva: Valentí Roda i Noemí Cuní
Producció executiva TV3: Oriol Sala-Patau i Conxa Orea
Producció: Maria Rovira
Ajudants de producció: Oriol Montoliu, Raquel Carbó, Sara Risco
Script: Oriol Montoliu
Director de fotografia: Guillermo Labarga
Operador de càmera: Guillermo Labarga i David Villarreal
Tècnic de llums: Carles Serrano
Elèctric: David Munté
Tècnic de so: Roger Navarro
Microfonista: Roger Navarro i Joan Saranova
Direcció d'actors: Sara Risco
Muntatge:  David Villarreal & Joan Saranova
Etalonatge: Jaume Jardí, Joan Saranova i David Villarreal
Música original: Pere Tió
Disseny gràfic: Eric Patricio
Vestuari: Carla Tiller
Maquillatge: Raquel Carbó
VFX: Pol Acosta
Administració: Natàlia Bonet i Ana Gonzalvo
Unitat especial de direcció de fotografia: Alan Douglas, Martí i Ana
Estratègia digital Broadcaster: Pipo Serrano i Carol Álvarez

Equip artístic

Toni Guillemat (Èric), Marta Bessa (Marta), Ionai Ramírez (Lui Chao Fu), Montse Ribadellas (Iaia), Albert Green (Gerard Labristany), Àngel Roset (propietari) i Gallina (gallina).

tv3.cat/patatesrosses

twitter.com/patatesrosses

instagram.com/patatesrossesTV3

Anar al contingut