"Pan de limón con semillas de amapola", amb la participació de TV3, s'estrenarà als cinemes el 12 de novembre

El 12 de novembre arribarà als cinemes "Pan de limón con semillas de amapola". La nova pel·lícula de Benito Zambrano, amb la participació de TV3, és un relat sobre l'amistat, la maternitat i els secrets que amaga una recepta de pa oblidada a l'illa de Mallorca.

La pel·lícula, rodada a Mallorca, també serà l'encarregada d'inaugurar la X edició de l'Evolution! Mallorca International Film Festival, que se celebrarà del 27 d'octubre al 2 de novembre.

"Pan de limón con semillas de amapola" és la bella història de dues germanes que, després de molt de temps separades pel destí, es retroben al seu poble natal, a l'illa de Mallorca. Una pel·lícula plena d'emocions contingudes, de relacions que es van quedar esperant en el passat i de secrets familiars que s'amaguen durant massa anys.

Aquest és, també, un relat d'amors perduts i tornats a trobar i del tan necessari amor maternal. Però, per sobre de tot, és una història sobre un grup de dones que, amb llibertat i valentia, decideixen prendre les regnes de la seva vida i del seu futur.

La pel·lícula és l'adaptació cinematogràfica del bestseller homònim de Cristina Campos, que signa el guió al costat de Benito Zambrano.

"Des de la primera lectura de la novel·la de Cristina Campos, vaig sentir una forta connexió amb la història i amb els seus personatges. Em va commoure aquesta història de dues germanes amb diferents maneres de veure la vida, però amb un mateix desig: ser lliures, ser felices i ser estimades, ja que són també dues dones incompletes i desgraciades", explica Benito Zambrano, director del film. "Aquesta és una història de creixement, de superació, de cicatritzar ferides, de dones madures i intel·ligents reivindicant que no necessiten ni el permís ni l'aprovació d'un home per prendre decisions. Però, sobretot, és una història d'amor i tendresa."

"Pan de limón con semillas de amapola"  es va publicar al gener del 2016 a través de l'Editorial Planeta. Tan sols un mes després va ser escollida amb 9 novel·les més de tot el món per participar al Festival de Cinema de Berlín dins de la secció "Books at Berlinale", un aparador dins el festival per a aquelles obres literàries susceptibles de convertir-se en pel·lícula. "Pan de limón con semillas de amapola" és la primera novel·la espanyola seleccionada que es converteix en pel·lícula.

La pel·lícula està protagonitzada per Elia Galera (sèries "El Cid"; "La caza: Tramuntana"; "Tú no eres especial") i Eva Martín ("Dolor y gloria"; series "Merlí. Sapere Aude"; "Mar de plástico").

Completen el repartiment Mariona Pagès (la sèrie "Com si fos ahir", "Días de Navidad"; "La vida sense Sara Amat"), Marilú Marini ("Los que aman odian"; "El eslabón podrido"), Tommy Schlesser ("On a magical night"), Claudia Faci ("Mientras haya luz") i Pere Arquillué ("L'enigma Verdaguer", la sèrie "Buga Buga").

Sinopsi

A Valldemossa, un petit poble de l'interior de Mallorca, Anna (Eva Martín) i Marina (Elia Galera), dues germanes que van ser separades en la seva adolescència, es troben de nou per vendre una fleca que han heretat d'una misteriosa dona a la qual creuen no conèixer.

Les germanes són dues dones amb vides molt diferents. L'Anna amb prou feines ha sortit de l'illa i segueix casada amb un home a qui ja no estima. Marina viatja pel món treballant com a doctora per a una ONG.

Mentre intenten descobrir els secrets que amaga la seva enigmàtica herència, l'Anna i la Marina hauran de fer front a vells conflictes familiars i intentar recuperar els anys perduts.

"Pan de limón con semillas de amapola" és una producció de Laura Fernández i Carlos Fernández per a Filmax en coproducció amb Deal Productions. Compta amb la participació de Radiotelevisió Espanyola, Movistar + i Televisió de Catalunya i amb el suport de l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA) i de Luxembourg Film Fund.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut