Una imatge de "Pacifiction", el nou film d'Albert Serra
Una imatge de "Pacifiction", el nou film d'Albert Serra

"Tourment sur les îles", el nou film d'Albert Serra, que compta amb participació de TV3, es presenta demà al Festival de Cinema de Canes

"Tourment sur les îles" ("Pacifiction"), escrita i dirigida per Albert Serra i protagonitzada per Benoît Magimel i Sergi López, es projectarà demà al Festival de Cinema de Canes. El film, que compta amb participació de TV3, opta a la Palma d'Or del festival, que aquest any arriba a la 75a edició.

El nou film d'Albert Serra, que competeix per la Palma d'Or del Festival de Cinema de Canes, es projectarà demà, dijous, a les 15.15, al Grand Théatre Lumière. La cinta ha estat escollida per competir a la secció oficial del prestigiós certamen francès, en què s'enfrontarà amb les últimes estrenes dels directors David Cronenberg, els germans Dardenne i la directora Claire Denis, entre d'altres.

El film explica la història de De Roller, un diplomàtic francès de la Polinèsia Francesa que es veu esquitxat pels rumors de la presència a la zona d'un submarí, la qual cosa podria fer pensar que França reprèn els assajos nuclears.

Rodada l'any passat a la Polinèsia Francesa, en plena pandèmia i amb la població local sotmesa a un estricte confinament, "Tourment sur les îles" ("Pacifiction") sorgeix de l'interès de Serra per parlar del món d'avui dia, però enquadrant-lo plàsticament en un context de fantasia visual d'un territori d'ultramar.

En el nou film, Albert Serra repeteix la seva fórmula habitual de comptar amb actors consolidats i d'altres de no professionals. Així, Benoît Magimel, distingit recentment amb el Premi César al millor actor per "Peaceful", es posa en la pell del protagonista. L'hi acompanyen Sergi López, que interpreta l'amo d'una discoteca, i l'escriptora i crítica literària francesa Cécile Guilbert, que hi debuta com a actriu.

El cinema d'autor radical d'Albert Serra ha estat sempre molt ben rebut al festival francès. El 2016, Serra ja va ser a la secció oficial de Canes, però fora de competició, amb "La mort de Lluís XIV". I fa tres anys va rebre un premi especial del jurat per "Liberté", que es va projectar en una secció paral·lela. Ara, amb "Pacifiction", serà la primera vegada que optarà al Gran Premi de Canes.

Sinopsi

A Tahití, a la Polinèsia Francesa, De Roller, l'alt comissari de la República, representant de l'estat francès a la zona, és un home calculador i de maneres impecables. Tant en les recepcions oficials com en els establiments il·legals, posa a prova contínuament la població local, la ira de la qual es pot despertar en qualsevol moment. I més quan un rumor comença a circular: sembla que s'ha vist un submarí, i aquesta presència podria anunciar la represa dels assajos nuclears francesos a la Polinèsia.

Fitxa tècnica

Direcció: Albert Serra
Guió i diàlegs: Albert Serra i Baptiste Pinteaux
Imatge: Artur Tort
Decorats: Sebastian Vogler
Muntatge: Albert Serra, Ariadna Ribas i Artur Tort
Música: Marc Verdaguer
So: Jordi Ribas, Benjamin Laurent i Bruno Tarriere

"Tourment sur les îles" ("Pacifiction") és una coproducció d'Andergraun Films, Idéale Audience, Tamtam Films i Rosa Filmas, que compta amb la participació de TV3 i d'ARTE France Cinéma.

tv3.cat/ficcioicinema

 

Anar al contingut