Oriol Pujol defensa el rebuig als pressupostos generals si no hi ha un bon acord de finançament

En declaracions al programa "Problemes domèstics", el portaveu parlamentari de CiU defensa el rebuig unànim dels diputats catalans als pressupostos generals com a palanca clara de negociació i pressió
El portaveu de CiU al Parlament de Catalunya, Oriol Pujol, ha explicat que en el cas que no s'arribi a un bon acord de finançament, una palanca clara de negociació i de pressió seria no recolzar els pressupostos de l'estat per a l'any 2010. "Una forma concreta i molt clara és dir: senyor Zapatero, els pressupostos de l'any 2010, vostè, amb els vots dels diputats i diputades catalans no els podrà tirar endavant, perquè vostè incompleix amb Catalunya".
En declaracions al programa Problemes domèstics de Catalunya Ràdio, Pujol ha qualificat les negocacions per l'acord de finançament com una "aixecada de camisa" per part del PSC. "Res fa pensar que es pugui complir allò que ells mateixos van pactar en el seu dia en matèria de finançament". El problema, segons Pujol, és que "el PSOE no s'acaba de creure el que va aprovar en matèria d'Estatut. Ens vol tornar a donar un cafè per a tothom, que és el que sap fer el partit socialista, que ho va començar fent de forma meravellosa als anys vuitanta, i ho continua fent ara. Cafè per a tothom versió 2009 és el que ens dóna el senyor Zapatero".
En relació a les pròximes eleccions catalanes, Oriol Pujol ha assegurat que seguiran treballant per evitar que es torni a constituir un tripartit en el futur. "Nosaltres hem de guanyar bé, i guanyar bé vol dir guanyar amb prou musculatura, fonamentalment per evitar que els tres partits del tripartit puguin tornar-se a agrupar".
A preguntes de Manel Fuentes sobre les possibles fusions de caixes, el portaveu parlamantari ha assegurat que CiU lluitarà perquè els governs de les comunitats autònomes no perdin influències davant les caixes. "Nosaltres batallarem perquè això no sigui així, perquè seria devaluar la musculatura financera de Catalunya".
Oriol Pujol també ha volgut destacar la importància de les decisions que poden materialitzar-se aquest estiu. "Aquest juliol potser s'intenten consumar uns quants enganys, el del finançament, el de la sentència del Tribunal Constitucional, la història de les fusions i les caixes (...), CiU estarà en alerta perquè el que es pot anar coent durant aquest mes de juliol és d'una transcendència molt però que molt gran".
El portaveu parlamentari de CiU ha explicat que no es veu com a president de la Generalitat d'aquí a cinc anys, però que espera donar suport al president de CiU, Artur Mas, en aquesta tasca. "En Mas no és una bèstia que s'ho fa tot sol. A darrere d'en Mas hi ha un gruix de gent, i tant de bo sigui encara més ampli, i jo sóc un més en el col·lectiu d'un gruix de gent que té ambició".

DOCUMENTS RELACIONATS