Dijous, a les 23.15

Oriol Mitjà i Guillem Albà pugen "Al cotxe!" amb Eloi Vila

Demà, dijous, a les 23.15, l'infectòleg Oriol Mitjà i el clown i creador Guillem Albà pujaran "Al cotxe!" per compartir una conversa en profunditat amb Eloi Vila.

Oriol Mitjà amb Eloi Vila, al programa "Al cotxe!".
Oriol Mitjà amb Eloi Vila, al programa "Al cotxe!".

Després de l'emissió del programa "APM?", TV3 emetrà el capítol 113 d'"Al cotxe!", amb Eloi Vila com a conductor de viatges i converses amb l'objectiu de sempre: que pugi al cotxe un personatge i en surti una persona. Aquesta setmana, els convidats són l'infectòleg Oriol Mitjà i el clown i creador Guillem Albà.

 

Oriol Mitjà: "Tinc la meva llibertat acadèmica, és a dir, expresso el que vull sense por de les represàlies"

El doctor Oriol Mitjà puja "Al cotxe!" a Badalona per anar fins a Arenys de Munt, on viuen els seus pares i on passa temporades, quan no és a Lihir (Papua Nova Guinea). Mitjà, que acaba de publicar el llibre "A cor obert", té una conversa molt intensa i personal amb l'Eloi, en la qual aborda els moments complicats de la seva infantesa a l'escola, on no era un nen "ni fort, ni valent, ni graciós ni popular", sinó un nen introvertit. I és aquesta introversió la que li va donar una eina personal que considera clau en la seva vida: la "llibertat". Tenir un pensament lliure que li permet no tenir por i dir el que pensa en tot moment.

Oriol Mitjà reflexiona també sobre les crítiques que va fer a la consellera Alba Vergés i a l'exministre de Sanitat Salvador Illa, i confirma que els les tornaria a fer. També critica l'actitud de Pere Aragonès, aleshores vicepresident de la Generalitat, que no va acceptar que Mitjà assumís un Comissionat per al Desconfinament amb rang de conseller. Mitjà puja "Al cotxe!" i no calla res. Ni la depressió major crònica que té des del 2009.

 

Guillem Albà: "El món està fatal, però hem de celebrar tot el que podem"

El clown Guillem Albà puja "Al cotxe!" a Vilanova i la Geltrú, on ha viscut tota la vida i on també grava el nou programa que dirigirà i presentarà a partir del 15 d'abril per TV3: "Celebrem". Molt més que el títol del seu programa, és tota una filosofia de vida que reivindica per mantenir, malgrat la realitat actual, una visió optimista de la vida.

Nascut en una família d'artistes, Albà ha crescut envoltat de titelles, música i art. Els seus pares són membres de L'Estaquirot, una històrica companyia de teatre familiar, i veure'ls treballar l'ha ajudat a entendre la professió com una feina artesanal, feta amb molt d'esforç, dedicació i solidaritat entre companys. Amb 17 anys, va abandonar els estudis, decidit a dedicar-se al teatre, i va tenir de mentor el mític pallasso Jango Edwards, amb qui manté una relació molt especial.

Durant la conversa, "Al cotxe!" descobreix una persona inquieta i vitalista, que amb només 35 anys ja ha produït set espectacles propis i ha col·laborat amb músics i artistes com Love of Lesbian, Clara Peya o Txarango. Últimament ha estat responsable de l'adaptació teatral del llibre "Canto jo i la muntanya balla", amb un gran èxit de públic i crítica.

Per acabar el trajecte, regala al programa una mostra de les sorprenents "cançons barrejades" que interpreta amb el seu inseparable ukelele.

 

tv3.cat/alcotxe
twitter.com/alcotxetv3
spotify.com/alcotxetv3

#AlCotxeTV3

 

Anar al contingut