Oriol Junqueras
Oriol Junqueras

Oriol Junqueras creu que l'Assemblea Nacional Catalana cometria un greu error si utilitzés la manifestació de diumenge per pressionar la CUP

Junqueras, a "El matí de Catalunya Ràdio", ha advertit l'entitat sobiranista que si ho fes, estaria perdent la transversalitat

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, ha dit en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que l'Assemblea Nacional Catalana cometria un greu error si utilitzés la manifestació de diumenge per pressionar la CUP perquè desbloquegi la investidura del president de la Generalitat.

Oriol Junqueras, diputat de Junts pel Sí, diu que veuria bé una mobilització per demanar unitat, però ha avisat l'entitat independentista que voler pressionar la CUP podria aconseguir l'efecte contrari.

Junqueras veu la crida de l'ANC "com un error, perquè les entitats de la societat civil no haurien de fer pressió sobre una formació política en concret, perquè fent pressió sobre una formació política en concret, perden la seva condició d'organitzacions transversals".

El president d'ERC esperava que ahir, al Parlament, la CUP hagués facilitat la investidura d'Artur Mas, en segona votació. Però està totalment confiat que l'acord arribarà abans que comenci la campanya electoral de les generals.

El diputat de Junts pel Sí ha destacat sobre la possible imminència de l'acord: "Espero que sí, voldria que sí i crec que sí. I, en tot cas, és evident que nosaltres, i jo i Esquerra Republicana, farem tot el possible perquè sigui així. Com abans millor."

Oriol Junqueras admet moltes coincidències amb el document de condicions de mínims de la CUP, però els adverteix que no es pot fer tot, perquè, en matèria econòmica, la situació de Catalunya és desesperada. Creu, però, que es podrien delimitar les competències que tindrien els 3 caps d'àrea del nou format de govern exposat ahir per Artur Mas, i planteja una segona qüestió de confiança al final de la legislatura de 18 mesos.

Si voleu sentir l'entrevista amb Oriol Junqueras, la trobareu aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

Anar al contingut