Elisabet Cortiles preenta "Origen Catalunya".
Elisabet Cortiles preenta "Origen Catalunya".
Dissabte i diumenge, a les 20.25

Oli, vi, cava i llonganissa, a "Origen Catalunya"

Dissabte 24 i diumenge 25 d'agost, a les 20.25, TV3 emetrà dos capítols més de la segona temporada d'"Origen Catalunya", el programa dirigit i presentat per la periodista Elisabet Cortiles, que ha fet la volta al món a la recerca dels productes que es venen a l'estranger elaborats a Catalunya i de les històries de la gent que els consumeix. En els episodis d'aquest cap de setmana, "De l'occident a l'orient" i "Trencant el gel del nord", Cortiles explorarà els productes catalans a Zuric, Tòquio, Hèlsinki, Las Vegas i Carson City.

"Origen Catalunya" és un programa que busca els ambaixadors de Catalunya, els productes fets aquí i consumits cada dia per milers de persones d'altres països d'arreu del món. Un any més, el programa viatja des de l'origen del producte fins al consumidor final, que viu a milers de quilòmetres de Catalunya. Aquesta segona temporada posarà un èmfasi especial en l'exportació de productes amb DOP i IGP (Denominació d'Origen Protegida i Indicació Geogràfica Protegida).

"De l'occident a l'orient" (Zuric i Tòquio). El dissabte 24 d'agost, a les 20.25.

En aquest capítol es podrà comprovar com dos països molt allunyats entre si aprecien de la mateixa manera dos productes molt catalans: vins i olis amb denominació d'origen protegida. Es farà una versió nipona de la sangria amb un vi de la DO Alella; es veurà l'adaptació que ha fet una empresa de Tortosa per vendre el seu oli al Japó; es comprovarà com de bé combinen els formatges suïssos i l'oli d'oliva amb DOP Terra Alta, i el programa anirà a l'assaig d'un saxofonista amb vins de la DO Catalunya.

"Trencant el gel del nord" (Hèlsinki, Las Vegas i Carson City). El diumenge 25 d'agost, a les 20.25.

En aquest capítol, l'espectador coneixerà el Club de les Salsitxes en una sauna finlandesa, amb llonganissa de Vic amb IGP; els vins ecològics de la DO Penedès, que han escalfat el cor dels finlandesos; els components de fre d'una empresa del Vallès Oriental, que fa campions els motoristes nord-americans, i un casament al més pur estil ianqui que acabarà amb una copa de la DO Cava.

Equip del programa

Direcció i presentació: Elisabet Cortiles
Producció executiva: Carles Farré
Cap de producció: Sara Pardo
Cap de continguts: Pau Serracant
Realització: Cristian Alexander Mendoza i Miquel Strubell
Edició, grafisme i color: Miquel Strubell
Postproducció de so: Bossa Records
Assessorament lingüístic: Torsitrad
Producció executiva TV3: Laura Cuadrado i Cristian Trepat
Coordinació continguts TV3: Lluís Cuevas

"Origen Catalunya" s'emet a TV3 els dissabtes i diumenges, a les 20.25.

tv3.cat
tv3/origencatalunya/
Anar al contingut