Núria Llorach: "Veiem amb preocupació que la manca de finançament amenaça la competitivitat de la CCMA"

La vicepresidenta i presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach; el director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, i el director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la Corporació, Saül Gordillo, han comparegut aquest matí davant de la Comissió de Control de l'actuació de la Corporació al Parlament de Catalunya.  

Llorach ha expressat, en un àmbit de respostes sobre la gestió, que el Consell de Govern té la responsabilitat d'una gestió rigorosa per a la viabilitat del model de comunicació actual, amb els esforços que fa anys que cal fer davant la reducció dels ingressos, tant els de l'aportació pública com els de la publicitat, que han caigut dràsticament: "Treballem en l'estratègia i el model que ha de ser viable per als pròxims anys i veiem amb preocupació que la manca de finançament amenaça la competitivitat de tota la nostra oferta temàtica i la inversió tecnològica imprescindible."

"La Corporació té reptes que ha d'assumir amb caràcter d'emergència. I els ha d'assumir amb un plantejament de competitivitat, com ha estat des de la seva creació", ha explicat Llorach. En aquest sentit ha deixat clar: "Fa anys que tenim necessitats que no podem abastir. La més urgent és l'impuls de la nostra oferta infantil i juvenil. Però n'hi ha més, i estan totes detectades, diagnosticades i amb un pla detallat i ambiciós per afrontar-les."

La CCMA ha valorat quina és la quantitat amb què cal incrementar el pressupost per fer front a aquestes necessitats: "Hem demanat un increment de 52 milions a l'avantprojecte de pressupost per al 2022", ha dit la vicepresidenta, que ha lamentat: "I ens arriba del Departament de la Presidència que només s'incrementarà en aquells increments salarials previstos per llei al sector públic."

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha defensat el format d'humor de "Bricoheroes", després de la polèmica sobre el gag que no es va incloure al primer capítol de la tercera temporada, que es va estrenar diumenge passat. Ha recordat que el programa "es difon per YouTube i va dirigit a un públic jove en un format d'humor molt transgressor".

Alhora, Sanchis ha defensat els mecanismes de regulació i control dels continguts a la televisió pública: "TV3 està molt allunyada de la censura i ho demostra el fet que existeixi un format com aquest, que arriba a la tercera temporada."

La vicepresidenta ha valorat que és bo que hi hagi mecanismes de control editorial per a l'actuació de les direccions de continguts en casos de situacions que, encara que siguin en el marc de l'humor, es puguin considerar inadequades per "denigrants i molt masclistes": "Crec que això no té cabuda en una TV publica i seguirem vetllant perquè no passi."

Sobre el nou projecte per al Super3, el director de Televisió de Catalunya ha explicat que es vol depassar l'àmbit de la TDT en un format transmèdia per a totes les plataformes, per fer evolucionar la capacitat de connectar dels continguts infantils. Parlem d'"una nova ficció, continguts exclusius per a xarxes, videojocs..." Sanchis ha afegit: "S'ha reforçat l'equip de continguts infantils per desenvolupar tot el projecte durant els pròxims mesos i al llarg del 2022, incorporant sota la direcció del Departament d'Infantils el Club Super3 i l''InfoK'. Hem volgut superar totes les dificultats pressupostàries i organitzatives per impulsar-ho com a prioritat."

Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la Corporació, ha destacat el Premi Ondas al millor programa de ràdio a "Crims": "Estem molt contents perquè creiem que aquest premi reconeix la ràdio pública de qualitat i l'aposta digital que hem fet. Ha estat una sorpresa que la crònica negra hagi estat capaç de captar tant públic jove, després d'èxits com 'Tor', o 'El segrest'". Gordillo també ha afegit, en un altre torn de respostes, que "la competitivitat dels mitjans passa per tenir plataformes digitals robustes i continguts potents, i això requereix una inversió específica que és molt necessària".

ccma.cat

Anar al contingut