Núria Llorach, nova presidenta de la FORTA

La vicepresidenta i presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) succeeix en el càrrec Andreu Manresa (EPRTVIB-IB3)

Avui, la Federació d'Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics (FORTA) ha nomenat nova presidenta Núria Llorach i Boladeras (Barcelona, 1962), actual vicepresidenta i presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), l'empresa pública que gestiona els canals de Televisió de Catalunya (TV3, 3/24, Esport3, 33, Super3 i TV3HD), les emissores de Catalunya Ràdio (Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, Catalunya Música i iCat) i els mitjans digitals de la CCMA.

Durant el seu mandat al capdavant de la FORTA, es continuarà avançant en la consecució dels principis i objectius fundacionals de la federació, amb especial atenció a la posada en marxa, en el marc de la iniciativa Lo Veo, de mesures dirigides a continuar posant en valor el servei públic que desenvolupen els organismes de ràdio i televisió públics autonòmics englobats.

Llorach és llicenciada en Filosofia i Ciències de l'Educació per la Universitat de Barcelona, ha realitzat un Programa de Desenvolupament Directiu (PDD) per IESE i ha estat directora executiva de l'Institut Català de les Dones (1990-2000) i membre del Consell Assessor de Televisió Espanyola a Catalunya (1995-1996).

També ha estat vicepresidenta de la Mesa del Consell Nacional de Dones de Catalunya, òrgan consultiu especial de les Nacions Unides (1989-2000), membre del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (2000-2008) i presidenta del Fòrum d'Entitats de Persones Usuàries de l'Audiovisual. Núria Llorach (CCMA) succeeix en el càrrec Andreu Manresa (EPRTVIB-IB3), que va estar al capdavant de la FORTA durant el primer semestre d'aquest any.

La gestió realitzada per Manresa a la FORTA ha estat valorada de manera positiva per la Junta General, que ha destacat el seu compromís a l'hora de defensar els interessos de la federació, i ha donat la benvinguda a Llorach com a nova presidenta, que estarà al capdavant de l'entitat al llarg d'aquest segon semestre de 2019.

Sobre la FORTA

La FORTA és una associació sense ànim de lucre que integra les principals entitats de dret públic que s'encarreguen de la gestió directa dels serveis públics de radiodifusió i televisió en les comunitats autònomes d'Espanya. Actualment, la FORTA està integrada per 12 organismes de ràdio i televisió autonòmics.

ccma.cat

 

Anar al contingut