Núria Llorach: "No es posarà en risc la seguretat jurídica de cap treballador de la CCMA"

La vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach; el director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la Corporació, Saül Gordillo, i el director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, han comparegut aquest matí davant de la Comissió de Control del Parlament.

La vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach, ha expressat avui al Parlament que, davant de la situació política a Catalunya i dels requeriments de les autoritats judicials de l'Estat, es vetllarà per garantir en tot moment la seguretat jurídica dels treballadors de l'ens públic: "Hi ha una línia vermella que no es traspassarà, no posarem en risc la seguretat jurídica de cap treballador de la Corporació".

D'aquesta manera, Llorach ha volgut manifestar amb contundència que "els únics responsables de les decisions seran els directors dels mitjans de la CCMA i jo mateixa". Sobre aquesta qüestió, ha afegit que "els esforços de centraran a evitar qualsevol perjudici en la seva independència professional i la màxima normalitat en l'exercici del dret a la informació". I ha afegit que els únics responsables de les decisions seran ella mateixa i els directors dels mitjans: "Els qui som aquí no eludim cap responsabilitat". Llorach també ha volgut deixar clar que el pluralisme als mitjans de comunicació de la Corporació està absolutament garantit, "com ho està sempre i en qualsevol circumstància".

Al seu torn, el director de TV3, Vicent Sanchis, ha explicat els bons resultats d'audiència de l'estiu, amb els millors registres dels últims anys. Després d'un mes d'agost en què es va assolir el lideratge conjunt amb Telecinco, aquest setembre TV3 lidera l'audiència amb molta comoditat, amb una quota de l'11,7%, i a més de dos punts de distància de la competència. "Hem canviat tota la graella, ens arriscàvem moltíssim, però ha sortit bé: Hem estrenat la nova temporada de tardor amb audiències de rècord que feia molt de temps que no teníem".

El director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la CCMA, Saül Gordillo, ha anunciat en el seu torn de respostes que Catalunya Informació estrenarà dos espais amb motiu del 25è aniversari de l'emissora, que es va complir l'11 de setembre. D'una banda, l'informatiu d'àmbit territorial "Catalunya al dia", de dilluns a divendres a les 16h, amb Glòria Marín, i de l'altra, un magazín informatiu en aranès, cada dia entre setmana a les 8 del matí, en desconnexió per a la Vall d'Aran.

ccma.cat

 

Anar al contingut