Núria Llorach: "Necessitem revertir la greu manca d'inversió del Super3"

La vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach; el director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, i el director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la Corporació, Saül Gordillo, han comparegut aquest matí davant de la Comissió de Control de l'actuació de la Corporació al Parlament de Catalunya.

Núria Llorach ha subratllat a la sessió d'avui que la falta de recursos a la CCMA ha afectat de manera severa a la compra de programes i drets d'emissió de sèries, pel·lícules i drets esportius i també a les inversions tècniques: "La CCMA està descapitzalitzada, i un exemple clar d'aquesta falta de recursos és la greu situació del canal Super3, un àmbit estratègic clau per al futur de l'audiovisual en llengua catalana". "Fa molt de temps que no podem dotar el canal infantil del finançament necessari", ha afegit Llorach. "Si no revertim la situació, correm un risc molt alt de ser residuals en el futur, de desaparèixer com a opció competitiva en l'oferta audiovisual".

Núria Llorach ha advertit que l'ordre de Vicepresidència, Economia i Hisenda que es va publicar l'1 d'agost, de reducció del 6% de la despesa, ha agreujat aquesta situació: "No s'estan podent fer les inversions necessàries en molts àmbits a la Corporació, i els efectes són profunds". També ha recordat que la CCMA està treballant en una proposta de nou contracte programa per recuperar "els nivells d'inversió imprescindibles per afrontar els reptes actuals del servei públic audiovisual a Catalunya".

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha insistit també, en el mateix sentit, que "la precarietat s'està fent crònica en la capacitat que té TV3 de produir noves sèries, la manca de recursos dels últims anys ha fet perdre gran part del poder adquisitiu per a la producció associada o aliena" i ha afegit que "TV3 només té prevista l'estrena d'una sèrie de ficció per al 2020 a hores d'ara". Sanchis també ha parlat del lideratge sòlid de TV3 durant l'estiu i en l'arrencada de la nova temporada de tardor, en què TV3 ha liderat de forma molt destacada i ha ampliat la distància amb la resta de cadenes. També ha posat en valor el programa "Polònia" com un dels pocs exemples de sàtira política que es fan a les televisions europees. 

Sanchis ha volgut "trencar una llança" pels professionals de la televisió pública, que defensen una oferta de programació que és referència, i que estan preparat per a les noves cobertures informatives de les pròximes setmanes: "Estem preparats per a la campanya, per a la sentència i per allò que faci falta, tot i que no s'estan cobrint totes les necessitats per baixes laborals i estem patint també tecnològicament".

Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la CCMA, ha explicat, entre altres temes, que l'emissora pública està preparada pels reptes informatius imminents d'aquesta tardor, i ha volgut subratllar que no és tan important ser els primers a oferir les informacions que vagin sortint, sinó "ser capaços de ser els millors a l'hora d'explicar-ho".

Gordillo també s'ha referit al concurs internacional de cors de la UER "Let the Peoples Sing", que coorganitza Catalunya Música i el Palau de la Música el cap de setmana del 12 i 13 d'octubre amb les entrades gairebé exhaurides. Pel director del grup d'emissores de Catalunya Ràdio: "És el millor tret de sortida per a la nova temporada de la reformulada Catalunya Música".

ccma.cat

VÍDEOS RELACIONATS