Núria Llorach: "La crisi per la Covid ha ensorrat la capacitat d'inversió de la CCMA en producció audiovisual"

La vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach; el director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, i el director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la Corporació, Saül Gordillo, han comparegut aquest matí davant de la Comissió de Control de l'actuació de la corporació al Parlament de Catalunya.

"La crisi per la Covid19 ha ensorrat la capacitat d'inversió de la CCMA en producció audiovisual". D'aquesta manera, taxativa, ha qualificat la vicepresidenta de la Corporació la situació econòmica de l'ens públic audiovisual, com a conseqüència de la forta caiguda dels ingressos publicitaris. "Hem valorat en 14,5 milions d'euros la previsió de caiguda de la publicitat, però la davallada podria ser encara molt més gran atenent les últimes previsions del PIB".

Llorach ha donat detalls de les accions iniciades a la Corporació: "Hem preparat un pla de contenció que afecta partides de despeses importants, com les derivades de la compra de continguts audiovisuals, i també hem ajornat les inversions tecnològiques previstes". I ha alertat de l'impacte d'aquestes mesures sobre la producció de continguts i les graelles d'emissió els pròxims mesos. En aquest sentit, ha volgut posar en valor els esforços per mantenir l'activitat al sector audiovisual, molt afectat per la pandèmia: "La CCMA està treballant, juntament amb el Departament de Cultura, un conveni per possibilitar una inversió de 6 milions en producció audiovisual independent".

Al seu torn de respostes, el director de TV3, Vicent Sanchis, ha remarcat, sobre el documental "El cas Rosell", que ell no ha intervingut en l'edició del documental: "No són competència meva els continguts d'esports, ja que depenen d'una altra direcció corporativa, que està al mateix nivell que la direcció de TV3". També ha recordat que el Consell Professional d'Informatius i Esports de TV3 va analitzar el tema a fons i, després d'escoltar totes les parts, va concloure que les modificacions s'havien fet "amb criteris informatius" i que "no alteren la tesi del documental". Per aquest motiu, tal com ha recordat Sanchis, des del Consell Professional, com a òrgan de representació dels periodistes de TV3 per a l'àmbit d'informatius i esports, no s'aprecia "cap acte de censura".

Sobre l'adaptació a la situació de pandèmia i confinament per la Covid-19 i la seva afectació a la CCMA, els responsables de l'ens públic han explicat quins han estat els criteris de prevenció aplicats per a tot el personal i quina ha estat l'adaptació de la programació i dels nous formats de treball. "Des del 14 de març i fins a la recuperació total de l'activitat, totes les decisions que prenem se sotmeten al criteri de manteniment del servei públic i de protecció de la salut del personal, i cada pas de la desescalada es fa amb informació permanent amb els comitès d'empresa de TV3 i Catalunya Ràdio", ha explicat Llorach.

Tant Llorach, com Sanchis i Gordillo, han remarcat l'esforç dels mitjans de la CCMA per oferir una programació de servei públic que ha estat "essencial" en aquesta crisi pel coronavirus, i que ha comptat amb un gran seguiment per part de la ciutadania de Catalunya. En aquest sentit, Sanchis ha destacat el ferm lideratge de TV3 que s'allarga 33 mesos ininterromputs, i el creixement de les audiències en l'àmbit digital, que en continguts infantils del Super3, s'ha més que doblat, amb un increment del 135%.

En el seu torn, Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la Corporació, ha destacat l'esforç dels professionals de la ràdio pública: "Estem fent 40 programes des del confinament, i la setmana que ve en seran 45, gràcies a un gran esforç col·lectiu". En l'àmbit dels mitjans digitals, Gordillo ha destacat el llançament de nous productes digitals treballats en aquesta època de crisi per la Covid-19, com la potenciació de nous formats en directe a través de les xarxes socials o nous serveis de podcast, com el "Coronavirus, pandèmia global". També ha comentat els 25 anys de l'estrena dels primers serveis a internet de TV3.

ccma.cat

Anar al contingut