Saül Gordillo, Vicent Sanchis i Núria Llorach al Parlament
Saül Gordillo, Vicent Sanchis i Núria Llorach al Parlament

Núria Llorach: "La CCMA vol incorporar-se a la Unió Europea de Radiodifusió com a membre de ple dret"

La vicepresidenta de la CCMA i els directors de Catalunya Ràdio i TV3 han comparegut aquest matí al Parlament davant de la Comissió de Control de l'Actuació de la Corporació, en la qual els directors dels mitjans han anunciat les novetats més importants de la programació d'estiu.

La vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach, ha reafirmat avui al Parlament la voluntat de l'ens d'incorporar-se a la Unió Europea de Radiodifusió (UER): "Volem que la Corporació formi part d'aquest organisme internacional com a membre de ple dret". La participació a la UER, que agrupa tots els ens públics de radiotelevisió europeus i algunes de les principals empreses privades de ràdio i televisió del continent, és un dels objectius de la Corporació des de la seva creació, l'any 1983. I ho és atenent la seva missió i les funcions de servei públic, que estableixen, com un dels objectius principals, promoure la consolidació i expansió de la llengua, la cultura, la identitat i la projecció internacional de Catalunya.

La vicepresidenta ha recordat que la Corporació ja té presència a la UER, a través de Catalunya Música, des del 5 de març del 2009. L'emissora de música clàssica és una de les més actives en els intercanvis musicals de la UER, en una important funció de difusió internacional del patrimoni musical català.

En la mateixa sessió, el director de TV3, Vicent Sanchis, ha donat dades de la millora de les audiències en totes les franges horàries, un augment que és especialment destacable al "prime time" i als informatius. Sanchis ha avançat quines són les apostes de la cadena de cara a la pròxima temporada d'estiu: "Treballem i fem tot el possible per oferir una programació que pugui ser competitiva durant tots els mesos d'estiu, i ho fem mantenint en pantalla programes importants i amb noves estrenes." En concret, Sanchis ha explicat que aquest estiu el programa informatiu "Els matins" tindrà una versió diària de dues hores fins al setembre, i també ha citat estrenes de programes nous com "Aeroport", "Estranyes parelles" o "Això no és un trio".

Al seu torn, el director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la CCMA, Saül Gordillo, també ha anunciat novetats de cara a la programació dels pròxims mesos: "Catalunya Ràdio estrenarà el 17 de juny un programa setmanal de literatura, que tindrà continuïtat al setembre. El presentarà David Guzman i es dirà "Ciutat Maragda." Gordillo també ha anunciat que David Guzman es farà càrrec d'un altre espai sobre cultura i literatura a iCat, "L'irradiador". Pel que fa a la graella d'estiu, "El matí de Catalunya Ràdio", el farà Xavi Freixes i s'emetrà de 7.00 a 13.00 i, a les tardes, s'estrenarà "Gravetat zero", de 16.00 a 19.00, amb Ernest Macià. El cap de setmana, Roger Escapa es torna a posar al capdavant d'"El suplement", de 9.00 a 13.00. Entre les novetats també hi ha el programa d'entrevistes "Fons d'armari", amb Mercè Folch, i un especial sobre els 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.

En l'àmbit dels mitjans digitals, Saül Gordillo ha explicat que les dades d'audiència continuen creixent amb força, amb 2,7 milions d'usuaris únics mensuals al portal ccma.cat i amb un gran augment de les visites que arriben a través de les xarxes socials.

Sobre el canal Esport3, la vicepresidenta de la Corporació ha explicat que aquesta temporada han augmentat les hores de producció interna, s'ha donat més presència a l'esport femení i s'han mantingut les històries de superació personal amb el programa "Capacitats". De cara al setembre, ha anunciat dos nous programes: "Quan els llums s'apaguen", en què Lluís Canut entrevistarà persones que han estat referència al món de l'esport, i "Aire lliure", un nou format documental dirigit per Toni Real i presentat per Núria Picas, que convida a fer esport als llocs més emblemàtics del nostre territori.

 

ccma.cat

 

Anar al contingut