Núria Llorach: "Hem viscut una Marató realment excepcional"

La vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach; el director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, i el director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la Corporació, Saül Gordillo, han comparegut aquest matí davant de la Comissió de Control de l'actuació de la corporació al Parlament de Catalunya.

Núria Llorach ha volgut destacar aquest matí l'edició "realment excepcional" de La Marató de TV3 dedicada a les malalties minoritàries, que va tenir lloc el 15 de desembre. "Hem superat el límit del que és el programa més important que fan TV3 i Catalunya Ràdio."

La solidaritat s'ha traduït en un marcador de 9.404.256 €, que "encara pot créixer fins al tancament definitiu, el 31 de març del 2020", ha afegit Llorach. "Ara aquests fons es dedicaran a millorar la qualitat i esperança de vida de les persones que pateixen aquestes malalties minoritàries".

La vicepresidenta de la CCMA ha parlat sobre l'evolució del model de programa: "Aquest any La Marató era un repte tecnològic de gran envergadura, amb 10 seus simultànies" i, per primer cop, en alta definició. "La valoració és molt positiva des de tots els punts de vista", ha subratllat Llorach.

El programa va registrar unes audiències excepcionals. Diumenge, TV3 va tornar a ser la cadena més vista a Catalunya, amb una quota del 22,4%, a 12,7 punts de la segona classificada. "I les crítiques també han estat molt positives", ha destacat Llorach, que també s'ha mostrat molt satisfeta per la campanya de sensibilització: "Ha arribat a 240.000 joves de secundària."

La vicepresidenta de la CCMA ha recordat el procediment per a la selecció de malalties. Des del 2006, i de forma bianual, la Fundació La Marató de TV3 obre una convocatòria pública de propostes de malalties que té com a objectiu implicar la societat civil en la tria del tema del programa solidari. La crida està oberta a associacions de pacients i de familiars de pacients, així com també les d'entitats de recerca, societats científiques i professionals de l'àmbit de la salut.

En un altre torn de respostes, el director de TV3, Vicent Sanchis, ha destacat el bon funcionament dels programes de "prime time" "El foraster" i "El suplent": "Estem lluitant amb una competència contra la qual no volem ni podem lluitar. 'El foraster' i 'El suplent' són dues fórmules d'èxit que a més compleixen amb els requisits de televisió pública". També s'ha referit a "Planta baixa", el nou programa que presenta i dirigeix Ricard Ustrell cada dia de les 12.00 i fins al "TN comarques": "Estem davant d'un altre resultat molt positiu. El programa funciona com a plantejament, com a pluralitat, com a servei públic... i ha fet pujar 9 punts respecte a l'any anterior. A més, la nota de qualitat és del 8,7. Una nota final més que notable", ha reblat.

Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la CCMA, ha destacat que la iniciativa de Catalunya Ràdio de dedicar una setmana al teatre va partir d'una reunió amb la presidenta d'Adetca, en què els van demanar ajuda arran de la caiguda d'ingressos: "Nosaltres vam recollir el neguit. Durant una setmana tots els programes de la graella, fins i tot els esportius, van dedicar continguts a la cultura i al teatre, i com a colofó vam estrenar l'espectacle 'Els radiòlegs' a La Villaroel, amb set monologuistes de Catalunya Ràdio." Gordillo ha conclòs: "Hem ajudat els teatres públics i privats."

ccma.cat

Anar al contingut