Núria Llorach: "Cal un contracte programa que doti la CCMA de prou finançament per als pròxims anys"

La vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach; el director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, i el director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la Corporació, Saül Gordillo, han comparegut aquest matí davant de la Comissió de Control de l'actuació de la corporació al Parlament de Catalunya.
Núria Llorach ha subratllat aquest matí la necessitat que la CCMA es pugui dotar, de forma urgent, d'un nou contracte programa que fixi el finançament necessari per als pròxims anys. Llorach ha incidit que "és imprescindible" que govern i corporació s'asseguin per dotar TV3 i Catalunya Ràdio de l'estabilitat financera que necessiten per continuar complint amb garanties el mandat de servei públic que tenen encomanat". "Un nou contracte programa que asseguri les dotacions pressupostàries suficients hauria de poder corregir progressivament la situació de dèficit que pateix la CCMA", ha assenyalat Llorach, i ha afegit que "per part de la corporació, la feina està molt avançada".

En un altre torn de respostes, el director de TV3, Vicent Sanchis, s'ha mostrat molt satisfet per les audiències, que aquest mes de novembre faran aconseguir a TV3 el nou rècord de 28 mesos consecutius de lideratge a Catalunya: "Estic molt orgullós del que fem. En els grans moments informatius, estem a l'altura, i també en aquells programes que no responen a aquests moments puntuals; també són els més seguits pels espectadors". A aquestes dades cal afegir-hi les que proporciona el panel de l'empresa d'estudis GfK, "on TV3 obté també un índex qualitatiu bo".

Sanchis, d'altra banda, ha evidenciat la seva preocupació per la situació del canal Super3: "És difícil competir amb cadenes que tenen 10 vegades més recursos que nosaltres, amb una graella on el 85% és producció aliena", basada en sèries que, en aquest context de crisi pressupostària, "la televisió pública no pot adquirir". L'estratègia per revitalitzar el canal quan hi hagi una etapa de més bonança econòmica passa per "reformular el paper que tenim en la programació infantil i juvenil atenent al fet que la televisió convencional està en decadència i que cada vegada hi ha més suports a través dels quals els joves, més que ningú, veuen aquests continguts".

Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la CCMA, ha valorat els darrers resultats de l'EGM: "Ha estat un mal EGM per a la ràdio en general". Tot i així, ha destacat el lideratge de Catalunya Ràdio el cap de setmana, amb "El suplement" i "Tot gira", i el dels migdies de dilluns a divendres: "També és una dada positiva que Catalunya Ràdio lidera tres hores al dia, dues molt rellevants amb l'informatiu 'Catalunya migdia'". El director de la ràdio pública també ha manifestat la seva satisfacció per l'audiència digital. Finalment, Gordillo ha volgut posar en valor l'èxit de "Tor", "Crims" i l'assistent de veu Alexa, i ha anunciat un nou podcast amb Carles Porta per al 2020.

ccma.cat