Nous testimonis de protagonistes que viuen de prop la lluita contra el coronavirus, a "Primera línia"

Demà dimecres, 1 d'abril, després del "TN vespre", s'emetrà un nou capítol de "Primera línia", el programa diari de TV3 que recull els testimonis, en primera persona, de les persones que viuen més de prop la lluita contra el coronavirus o que fan tot el possible per millorar les condicions dels afectats.

Els protagonistes del segon capítol:

Anna Rovira, infermera a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, que porta 29 anys a la professió. Està confinada a casa perquè després de dies de feina intensa, s'ha contagiat de coronavirus. "Hi ha imatges que em quedaran a la retina i no oblidaré mai. Fa dies que no puc abraçar els meus fills, la por de no portar aquest cony de virus a casa... És terrible".

Alícia Vilà, propietària d'un supermercat a Fogars de la Selva. Alguns treballadors del supermercat, només amb una mascareta i guants, porten menjar a domicili a gent gran o a casa de malalts. "Estem desbordats i cansats, sabem que ens arrisquem, però també pensem que som un servei essencial i ens sentim orgullosos de poder estar al servei de la gent".

Joan Bonet, infermer de Palafrugell. Va a buscar mostres a domicilis de possibles contagis a la comarca. Ha de posar-se el vestuari de seguretat tot el dia. "Jo porto una càrrega emocional extra, perquè mentre treballo tinc el pare ingressat a l'UCI de Palamós, infectat i amb pneumònia. Des d'aquí li envio ànims. Salut, papa!".

Marta Abelanet, infermera de l'Hospital del Mar. Es va oferir per fer de pont telemàticament  entre gent gran ingressada i els seus familiars. "La gent gran està sola, desorientada... De vegades penso si tot això és veritat o és un somni. Veure que hi ha gent que es mor i els seus familiars no poden acomiadar-los em fa sentir ràbia i impotència".

Jordi, transportista. Envia el seu testimoni des d'un camió que porta material mèdic. "He vist infinitat de ponts per la carretera amb cartells que diuen "gràcies, transportistes". Gràcies a vosaltres per quedar-vos a casa. Entre tots ho superarem, segur!".

El programa

"Primera línia" dona veu, de dilluns a divendres, després del "TN vespre", al personal sanitari, de neteja, de transports, de serveis d'emergències i seguretat, però també als que treballen en farmàcies, botigues d'alimentació, serveis socials o funeraris. Com viuen aquests dies la seva feina? Són homes i dones que s'han vist inesperadament, i sense voler-ho, al centre de l'actualitat, i que continuen treballant mentre la major part del país resta confinat a casa. Més enllà del necessari homenatge, "Primera línia" mostra què pensen i com afronten un dia a dia tan excepcional.

El programa recull el testimoni d'aquestes persones i mostra les imatges que ells mateixos estan gravant amb els seus mòbils i que envien a l'equip de "Primera línia", que té oberta una crida pública per recollir aquests testimonis a través del telèfon 667 373 452.

"Primera línia", una producció del departament de Nous Formats de TV3, va una mica més enllà de l'actualitat i dona protagonisme a les cares habitualment anònimes que avui estan al centre de tot: la gent que, des de tants llocs diferents, salva la gent.

tv3.cat

 

Anar al contingut