"No plorar mai", a "El documental"

Dissabte, a les 22.40, "El documental", al 33, recupera la coproducció de TV3 "No plorar mai". El treball, filmat durant sis anys i dirigit per Alissa Nicole Creamer, retrata la vida de dos nens angolesos, la Cassinda i el Romeo, que viatgen a Barcelona perquè els operin i poder tornar a caminar.

Sinopsi

"No plorar mai" segueix, durant sis anys, la Cassinda i el Romeo. És el retrat de la vida d'aquests dos nens angolesos que viatgen a Espanya per a la rehabilitació de greus lesions a les cames. Durant aquest període, el documental narra els seus periples vitals, les seves relacions amb les famílies biològiques i les adoptives, com aquesta experiència ha condicionat les seves vides i com continuen.

A més, durant la seva recuperació a Espanya, la Cassinda i el Romeo descobreixen el poder de la solidaritat a través de la sorprenent amistat que creen amb els Castellers de Barcelona. Les seves relacions amb la colla i les famílies dels castellers il·lustren una reciprocitat única que posa de manifest l'aprenentatge i l'amor.

A Angola, a tothom li agrada sentir les històries que expliquen els nens, però ningú creu que realment hagin viscut a Barcelona, un lloc sense sorra, ni gallines ni erugues, i tampoc es creuen que el Romeo hagi conegut Eto'o.

Tot i que l'economia global d'Angola creix a bon ritme, la majoria de la població viu en condicions de pobresa. La Cassinda i el Romeo són supervivents de la violència i l'extrema pobresa que afecten més del 70% dels nens d'Angola. A banda de les seves discapacitats físiques (els dos tenen una cama amputada), la Cassinda i el Romeo han de conciliar les diferents condicions de dos mons: Angola i Espanya.

El documental és una producció de Tengotwo i Liora Films en coproducció amb TV3, i compta amb la col·laboració de l'ICEC.

Fitxa tècnica

Direcció i realització: Alissa Nicole Creamer
Guió i producció executiva: Alissa Nicole Creamer i Georgia Wyss
Productor executiu TVC: Jordi Ambròs
Producció delegada TVC: Ruth Llòria
Fotografia: Alissa Nicole Creamer
Música original: Mario Rui Silva

Espanya, 2012

tv3.cat/eldocumental

tv3.cat/documentals

twitter.com/eldocumental33

 

Anar al contingut