El 4 de 10 amb folre i manilles dels minyons de Terrassa
El 4 de 10 amb folre i manilles dels minyons de Terrassa
Demà, a les 22.00

Nit de castells al 33, amb la iniciació, castellers indis i castellers de Sants i el primer 4 de 10 de la història

Demà, dijous, 9 de juliol, a les 22.35, el 33 dedicarà la segona de les deu nits temàtiques d'aquest estiu al món casteller. La nit començarà amb la reemissió del capítol d'"Obrint plaça" dedicat a la iniciació, continuarà amb el documental "Melting pot: castellers indis, govindes catalans" i acabarà a la mitjanit recordant una jornada inoblidable, la Diada dels Minyons de Terrassa del 2015, en què van aconseguir el primer 4 de 10 de la història.

Demà, la segona nit castellera de l'estiu, al 33, començarà a les 22.35, amb l'emissió del programa "Obrint plaça", amb Biel Duran i Aina Mallol, sobre la iniciació. En aquest capítol es viu el procés d'integració des de diversos angles. El capítol viurà el procés d'integració del Sergi als Castellers de Sants, que culmina amb el lliurament de la camisa un cop passada l'etapa d'iniciació al fet casteller. El programa també coneixerà com el karateka Lee Redondo treballa amb joves amb risc d'exclusió social i els guia en el seu procés d'integració a un grup humà. I amb el naturista Jaume Sañé, el programa descobrirà com funcionen els rituals d'integració en els animals.

Tot seguit, a les 23.05, s'emetrà el documental "Melting pot: castellers indis, govindes catalans", sobre l'expedició dels castellers de Sants a la ciutat índia de Thana, per participar en el festival Dahi Handi amb els Govindes, els castellers d'aquell país. Tot i estar separats per milers de quilòmetres, aquest treball mostra la relació, la passió i la sintonia entre Govindes i Borinots. El documental ha estat seleccionat i reconegut en diversos festivals internacionals.

I, per acabar la nit castellera del 33, una jornada inoblidable: la Diada dels Minyons de Terrassa del 2015, el dia en què els Minyons van aconseguir per primer cop a la història castellera carregar i descarregar un 4 de 10 amb folre i manilles. Però, a més va ser la primera colla a descarregar dos castells de 10 la mateixa diada, ja que també van descarregar el 3 de 10 amb folre i manilles. I, a més d'aquests dos monstres, els Minyons van carregar el segon 3 de 9 amb folre i agulla de la seva història i van tancar una jornada memorable amb un pilar de 8 amb folre i manilles. Els Castellers de Sants i els Castellers de Barcelona van ser testimonis d'una diada èpica que, sens dubte, ja ha passat a la història castellera.

tv3.cat/33
tv3/obrintplaca

Anar al contingut