"Nit a les vies", el tercer capítol de "Pròxima estació"

Dimarts, 20 d'agost, a les 22.30, el programa que descobreix la vida als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) explicarà com és aquest món quan es fa de nit.

Enric Lucena es proposa descobrir tot allò que passa de nit a la xarxa ferroviària i s'enduu unes quantes sorpreses. D'entrada, es coneixeran els "buhitos". Així s'anomenen els treballadors que els toca fer el torn de nit. Com el Rubén, que ha de buidar l'estació de passatgers despistats que no saben que ja no hi ha més trens. La periodista Elisenda Pineda explica com va acabar una nit sola, en un tren buit, a les fosques i en una via morta. A més, Lucena fa tasques nocturnes de manteniment de trens i vies, i descobreix els últims vestigis de l'Avinguda de la Llum, les galeries comercials que durant cinquanta anys van ocupar les dependències ferroviàries de la plaça de Catalunya.

Pròxima estació

"Pròxima estació" segueix el fotògraf, periodista i historiador Enric Lucena, que s'endinsa en l'univers dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per descobrir històries i anècdotes curioses dels treballadors i usuaris. És una docusèrie de 5 episodis que explora aquest univers d'andanes, vagons, túnels, tallers i estacions de muntanya per mostrar una col·lecció de retrats dels protagonistes que intervenen en cada capítol. I és que entre els milers d'usuaris que cada dia viatgen en els ferrocarrils, també hi ha passatgers coneguts per la seva feina, com la periodista Elisenda Pineda, que es va adormir al tren i es va despertar en una via morta, o el cuiner Marc Ribas, que utilitza els Ferrocarrils com a oficina mòbil per escriure les receptes del "Cuines" de TV3. Aquestes converses, i moltes d'altres, es poden veure a "Pròxima estació".

Enric Lucena

Enric Lucena és el conductor del programa. Llicenciat en Història de l'Art, és fotògraf i periodista. Especialitzat en retrats i en fotografia d'espectacles, ha publicat quatre llibres de fotografies i en diversos mitjans. Com a periodista, ha treballat de redactor, guionista, reporter i presentador en mitjans com TV3 ("Tarda oberta"), Catalunya Ràdio ("El matí de Catalunya Ràdio) i Localia TV ("52", Premi Ondas al millor programa de TV local).

"Pròxima estació" és una producció de TV3 amb la col·laboració de The Mediapro Studio i la participació de FGC que s'emet els dimarts, a les 22.30, després de "Coolhunters".

tv3.cat/pròxima-estacio
Anar al contingut