Neus Munté, consellera de Benestar Social i Família, a "Els matins": "Ana Mato ha fet les principals retallades en l'àmbit de la dependència i els serveis socials".

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha recordat que la ministra Ana Mato "ha fet les principals retallades en l'àmbit de la dependència i els serveis socials". Munté, tot i reconèixer que la relació amb Mato ha estat cordial, ha recordat que les retallades fetes per l'exministra les pateixen encara "els territoris, les famílies i els ajuntaments". La consellera ha explicat que el pressupost de Benestar per a l'any vinent no baixarà respecte al del 2014, però que les dependències de grau 1 no podran entrar en el sistema l'any que ve. Us oferim un resum de les seves declaracions a "Els matins" de TV3.

"En termes absoluts, el pressupost del Departament de Benestar per al 2015 no baixarà dels 1.630 milions d'euros que estaven pressupostats aquest any. Els pressupostos que es presentaran el 2 de desembre són uns pressupostos de continuïtat."

"Si hi hagués una pròrroga pressupostària, ens perjudicaria molt. Ja va passar el 2013. Si la pròrroga de pressupostos és restrictiva, com va passar amb la del 2013, per pura necessitat, llavors no podrem treure determinades subvencions, i hi ha entitats que ho pateixen cada dia. Per a nosaltres, una pròrroga seria molt dur, molt complicat. Seria una molt mala notícia."

"El meu objectiu és tenir una fotografia de totes les prestacions que es donen per veure quines necessitats estan cobertes i quines no. Estem a punt de presentar públicament un mapa del conjunt de recursos que es destinen a prestacions i veure com podem objectivar millor i reordenar aquelles que depenen de la Generalitat."

"De moment no hi ha diners perquè els dependents de grau 1, els més moderats, puguin entrar al sistema el 2015, com està previst. El govern de l'Estat no ens ha dit amb quins diners ho farà."

"A Catalunya i en altres comunitats autònomes ja fem un sobreesforç que no pot ser il·limitat. No em puc imaginar que la incorporació dels dependents de grau 1 l'haguem d'assumir amb diners propis, perquè ja estem sustentant la llei en un 80%."

tv3.cat/elsmatins

facebook.com/elsmatins

@elsmatins

Anar al contingut