Neix el primer joc que t'ajuda a aprovar l'examen de teòrica del carnet de conduir

Es tracta d'un joc de taula amb preguntes i respostes dels tests reals / L'objectiu del Pràctic-car és fer més amena la preparació dels exàmens i refrescar les normes de circulació als que ja fa anys que condueixen.
Pràctic-car

Pràctic-car

La Federació d'Autoescoles de Barcelona i Catalunya Ràdio presenten el Pràctic-car, el primer joc de taula que té com a objectiu fer més amè l'estudi de la teòrica de l'examen de conduir. El Pràctic-car és un joc de preguntes i respostes amb un taulell que simula una ciutat que permet als cotxes –les fitxes de cada jugador– circular-hi tot seguint les normes i els senyals de trànsit.

Les caselles del taulell són de diferents colors i a cada color li correspon una part del temari d'examen: ús de les vies i maniobres (groc), mecànica i primers auxilis (vermell), senyals i velocitat (blau), seguretat viària, persona, via i vehicle (verd), documentació, definicions i enllumenat (marró) i diversos (taronja). Guanya el jugador que aconsegueix arribar a la meta tot responent les preguntes i superant els obstacles: ITV, policia, hospital, mecànic, etc., i que no hagi perdut els punts del carnet de conduir.

A més, el joc també permet estudiar en grup i repassar les normes de circulació entre els conductors que ja fa anys que condueixen.

La idea
La idea del joc és de Clara Miarons, oient de Catalunya Ràdio que va participar al programa ‘Suc de coco' amb Xavier Solà. El programa tenia com a finalitat la divulgació de noves idees i el foment de la creativitat a través d'un concurs. Miarons, que fa uns cinc anys que condueix, recordava que la part teòrica de l'examen "era molt avorrida i pesada" i quan l'havia hagut d'estudiar va pensar que amb un joc "s'aprendria més de pressa". La seva idea, però, va quedar en un calaix fins que va poder presentar-la al concurs ‘Suc de coco'. Ara, Catalunya Ràdio, la Federació d'Autoescoles de Barcelona (FAB) i Josep Maria Batista, guionista de l'emissora, l'han fet realitat.

El joc es pot adquirir a les més de 500 autoescoles que la federació té arreu de la demarcació de Barcelona. També es pot aconseguir contra reemborsament trucant al telèfon de la Federació d'Autoescoles de Barcelona: 932 989 990.

DOCUMENTS RELACIONATS