L'orquestra Camerata XXI a l'Auditori Pau Casals del Vendrell
L'orquestra Camerata XXI a l'Auditori Pau Casals del Vendrell
Diumenge, a les 11.00

"Música per la llibertat": últim concert del cicle d'homenatge a Pau Casals de "Diumenge, concert"

"Diumenge, concert" emet l'últim monogràfic en record i homenatge al músic català universal, violoncel·lista, director i compositor reconegut arreu del món, Pau Casals, per commemorar el centenari de l'Orquestra Pau Casals i el 60è aniversari de l'oratori "El pessebre".

El monogràfic d'homenatge a Pau Casals es clourà diumenge, 21 de febrer, a les 11.00, amb el programa "Música per la llibertat". Serà, des de l'Auditori Pau Casals del Vendrell, i amb l'Orquestra Camerata XXI, que en aquesta ocasió interpretarà obres de Gioacchino Rossini, Pau Casals i Dmitri Xostakóvitx.

L'original de la Sonata en sol major de Rossini va ser una obra que va romandre perduda durant 150 anys. Composta el 1804, va ser redescoberta després de la Segona Guerra Mundial, el 1954, a la Biblioteca del Congrés de Washington.

Pau Casals va compondre el Quartet en mi menor el 1893, durant els seus anys d'estudi a Madrid. És una obra que també s'ha recuperat després de la seva edició recent, impulsada per la Fundació Pau Casals i l'Editorial Boileau, i s'interpreta per primera vegada en aquest concert a l'Auditori Pau Casals del Vendrell.

Finalment, la Simfonia de cambra, op. 110 de Xostakóvitx va sorgir després de la desfeta de la ciutat de Dresden. Es va escriure en només tres dies, l'octubre del 1960, en aquesta ciutat de l'est d'Alemanya, inspirada per la visió devastada de la ciutat. El compositor ens comenta que "caminava per les ruïnes de Dresden, sacsejat per les escenes de devastació". Va ser aleshores quan va néixer la inspiració. L'obra està dedicada "a la memòria de les víctimes del feixisme i la guerra".

Cinc concerts d'homenatge a Pau Casals, a "Diumenge, concert"

El programa ha dedicat cinc setmanes a homenatjar la figura d'aquest gran compositor i intèrpret, amb cinc propostes que van començar el 3 de gener amb l'oratori "El pessebre", van continuar el 10 de gener amb el concert d'homenatge a l'Orquestra Pau Casals que l'Orquestra Simfònica Camera Musicae va fer al Vendrell el juliol. La setmana passada, el programa va emetre el recital inaugural del Festival de Pasqua de Cervera, "10è aniversari", a càrrec de l'Orquestra de Cambra Catalana.

El programa

"Diumenge, concert" és la proposta musical nova dirigida i presentada per Àlex Robles Fitó, que compta amb la col·laboració dels principals centres musicals, els artistes i els organitzadors de concerts del país, per oferir una bona mostra de la producció i donar visibilitat al treball de músics i artistes. Els continguts del programa es poden consultar al portal de TV3 i els concerts emesos estan disponibles a tv3alacarta.

tv3.cat

Anar al contingut