Montilla defensa la legitimitat de la direcció del PSC sobre els canvis que ha adoptat en el partit

L'expresident de la Generalitat i senador del PSC ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que anirà als actes institucionals de la Diada però no a la manifestació.

L'expresident de la Generalitat i senador del PSC, José Montilla, ha defensat la legitimitat de la direcció del partit, encapçalada per Pere Navarro, en relació amb la remodelació de la formació. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, el senador dels socialistes catalans ha afirmat: "El primer secretari i la direcció estan absolutament legitimats per fer els canvis que creguin convenients. Segur que ho han fet de la millor manera que han sabut i han pogut, i amb les millors intencions. N'estic absolutament convençut."

Sobre els actes de la Diada de l'Onze de Setembre, José Montilla ha assenyalat: "Òbviament aniré als actes institucionals que programa el Parlament i la Generalitat, però no aniré a la manifestació. Jo no sóc independentista". L'expresident de la Generalitat ha afegit, en relació amb aquesta marxa independentista de dimarts, que cal tenir en compte que la situació delicada de l'economia contribueix a la desafecció política: "La crisi econòmica fa que la gent estigui molt empipada amb els que governen, amb els que estan a l'oposició. Hi ha molta por, molta desconfiança i això es tradueix al carrer. En aquesta manifestació també cal afegir aquest element."

Montilla ha volgut defensar la seva gestió al capdavant del govern i s'ha referit al fet que hi ha comunitats autònomes que durant el seu mandat s'han endeutat més que Catalunya: "Ha crescut més l'endeutament per exemple de comunitats com Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Cantàbria, Astúries, el País Valencià, La Rioja. En tots aquests casos, l'increment del deute en relació amb el seu PIB ha estat més important que el de Catalunya, en el període 2007-2010."

José Montillla també ha dit que la possibilitat d'acollir el projecte d'Eurovegas a Cornellà de Llobregat, d'on va ser alcalde, no li feia gaire il·lusió, tot i que ha reconegut que una de les prioritats de qualsevol govern és generar llocs de treball.

catradio.cat/mati

Anar al contingut