Les ciutats de Cervera i Montblanc s'enfronten a "Batalla monumental"
Les ciutats de Cervera i Montblanc s'enfronten a "Batalla monumental"
Dijous, a les 22.45

Montblanc i Cervera s'enfronten en un duel de muralles al segon capítol de la temporada de "Batalla monumental"

Aquest dijous, 20 de gener, a les 22.45, TV3 emetrà el segon capítol d'aquesta temporada de "Batalla monumental". A la segona batalla, s'enfrontaran dos recintes emmurallats: amb Roger de Gràcia com a conductor, Candela Figueras defensarà les muralles de Montblanc, acompanyada de Joan Reig, i Laia Fontàn, les muralles de Cervera, amb Marc Márquez i Àlex Márquez.

En el segon programa, hi haurà una batalla de muralles. La "Batalla monumental" es lliurarà entre dos dels recintes emmurallats més significatius del país: les muralles de Montblanc (a la Conca de Barberà) i les muralles de Cervera (a la Segarra).

Les dues reporteres del programa, Candela Figueras i Laia Fontàn, seran les encarregades d'entrevistar experts i exposar arguments per fer decantar el públic a favor del seu monument, disposades a fer tot el que calgui per aconseguir guanyar del duel. La Candela, montblanquina de raça, vol tornar a casa seva amb la victòria a la mà: per això, competirà en unes justes medievals molt especials i es posarà a la pell del drac de Sant Jordi. Per la seva banda, la Laia no està disposada a quedar enrere i participarà, com una diablessa més, en una recreació de la Festa de l'Aquelarre de Cervera.

En aquesta batalla entre capitals de comarca, les ajudaran a convèncer l'audiència personatges populars com els campions de motociclisme cerverins Marc Márquez i Àlex Márquez o el músic Joan Reig, bateria d'Els Pets, que defensarà les muralles de Montblanc.

Roger de Gràcia serà el presentador i el narrador d'una nova batalla, en què l'audiència decidirà el guanyador d'aquest duel entre muralles votant a través de les xarxes socials de @BatallaTV3: instagram.com/BatallaTV3, facebook.com/BatallaTV3 i twitter.com/BatallaTV3.

Les votacions començaran cada dijous, durant l'emissió del programa, i es podran fer arribar fins al dimecres següent. El resultat de cada setmana es donarà a conèixer els dijous a la tarda al "Tot es mou", just abans de l'emissió de la pròxima "Batalla monumental", el mateix dijous a la nit.

 

La segona temporada del programa

Després dels bons resultats d'audiència i l'èxit de participació dels espectadors en les votacions de la primera temporada, "Batalla monumental" torna a TV3 cada dijous a la nit, després de l'humor del "Polònia".

El conductor del programa torna a ser el popular presentador Roger de Gràcia, que ha voltat per tot Catalunya per presentar els monuments de cada batalla. Les dues reporteres, la periodista Candela Figueras i l'actriu Laia Fontàn, viatgen en paral·lel a cada localització per buscar les millors armes i històries per aconseguir que el seu monument sigui el guanyador de cada programa, amb els vots dels espectadors.

Durant cinc capítols, competeixen deu monuments emblemàtics d'arreu del territori, que s'enfronten en cinc batalles: el castell de Montsoriu i el de Mur; els recintes emmurallats de Montblanc i de Cervera; el Palau de la Música Catalana i la cripta i la colònia Güell; la cartoixa d'Escaladei i el monestir de Santa Maria de Ripoll, i el Poble Vell de Corbera d'Ebre i el Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona.

De les cinc batalles, en sortiran els finalistes, que es veuran les cares a la gran batalla final, que es farà en directe des de la Seu Vella de Lleida, el monument guanyador de la primera edició de "Batalla monumental". En aquest sisè programa, es decidirà el guanyador d'aquesta temporada, i el setè capítol mostrarà l'altra cara de "Batalla monumental".

El programa compta amb la intervenció de personatges populars vinculats emocionalment amb cada monument: hi apareixen els pilots Marc Márquez i Àlex Márquez, els músics Joan Reig, Santi Balmes i Els Amics de les Arts, els actors Quim Masferrer i Lluís Soler, la cuinera Gessamí Caramés o l'historiador Toni Soler, entre d'altres, que contribuiran a fer decantar les votacions del públic.

Entre les novetats d'aquesta temporada, hi ha la incorporació de Laia Fontàn, coneguda pel públic de TV3 per la sèrie "Les de l'hoquei", i la recreació en 3D dels monuments, que permet entendre més bé la història i l'evolució dels monuments que participen en aquest format de programa, que combina divulgació i entreteniment.

Aquesta segona temporada, també dirigida per Uri Garcia ("Joc de cartes", "Casal Rock", "El 23F des de dins", Premi Ondas 2001) i produïda per Sàpiens ("Sota terra", "Manual de supervivència", "La mort de Guillem"), torna a mostrar, amb intensitat i profunditat, la bellesa i les virtuts dels monuments seleccionats, d'una manera entretinguda i rigorosa.

"Batalla monumental" és una producció del Departament de Programes Culturals de TV3 amb la col·laboració de Sàpiens. Aquest projecte va ser seleccionat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a la convocatòria per fomentar produccions audiovisuals i reactivar el teixit empresarial d'aquest sector.

 

tv3.cat/batallamonumental

instagram.com/BatallaTV3

facebook.com/BatallaTV3

twitter.com/BatallaTV3

 

#BatallaMonumentalTV3

Anar al contingut