Diumenge, a les 23.00

Mons diferents, a "L'amiga genial"

Aquest diumenge, 4 de juny, a les 23.00, TV3 emet dos nous capítols de "L'amiga genial", l'adaptació de la sèrie de novel·les homònimes d'Elena Ferrante. Els capítols estaran disponibles també a la plataforma TV3alacarta.

Capítol 11: Esborrar

Al final, posen la fotografia de la Lila a la sabateria del centre de Nàpols. La Lila comença a treballar a la xarcuteria nova, on aprofita tot el carisma i tota l'astúcia que té. Els negocis entre el seu marit i els Solara creixen juntament amb el ressentiment i les disputes. La Lila acompanya l'Elena a una festa a casa la professora Galiani; allà s'adonen que cadascuna viu en un món ben diferent.

Capítol 12: El petó

Després del casament del Rino i la Pinuccia, organitzat amb presses a causa de l'embaràs, l'Elena accepta anar de vacances amb ella i la Lila, sempre que sigui a Ischia, on sap que hi trobarà el Nino. Ells quatre, i el Bruno, un amic del Nino, comencen a passar cada vegada més estona junts a la platja. Tant la Lila com la Pinuccia es van posant nervioses a mesura que s'acosta el cap de setmana, que és quan arriben els marits.

Sinopsi genèrica

Quan l'amiga més important de la seva vida desapareix sense deixar rastre, l'Elena Greco, una dona gran que viu en una casa envoltada de llibres, encén l'ordinador i comença a escriure la seva història i la de la seva amiga Lila. Explica l'evolució de la seva amistat, que va començar a l'escola primària als anys cinquanta, en una Nàpols perillosa i alhora fascinant. Va ser l'inici d'una història que va durar 60 anys de la seva vida. Una història que intenta desvelar el misteri de la Lila, l'amiga genial de l'Elena. La seva millor amiga i la seva pitjor enemiga.

Tres temporades

A la seva primera temporada, "L'amiga genial" explica els esdeveniments del primer llibre de Ferrante, que es desenvolupa durant la infància i adolescència primerenca de les amigues. 

La segona temporada està basada en "Un mal nom", el segon llibre de la saga escrita per Ferrante i mostra el cop brusc de realitat que Lila i Elena es porten a mesura que s'acosten a la maduresa. Unes ments innocents plenes de somnis que descobreixen els monstres que tenen a prop.

La tercera temporada, que correspon al llibre "Els deutes del cos", se centra en la dècada dels anys 70, una època en què els canvis vitals que han experimentat les dues amigues són cada cop més evidents.

Visualment, les dues primeres temporades, dirigides per Saverio Costanzo, s'inspiraven en les pel·lícules del neorealisme italià i la nouvelle vague, la tercera dirigida per Daniele Luchetti mira cap al cinema nord-americà. 

Elena Ferrante és un pseudònim rere set llibres. Com dèiem, els més coneguts són les novel·les napolitanes: descripcions descarnades de l'amistat femenina, contrastades amb el fons de l'agitació política i social a Itàlia, des de la dècada del 1950 fins al present.  

Des de la publicació del primer llibre de la sèrie el 2012, "L'amiga estupenda", Ferrante s'ha convertit en un dels enigmes més grans de la literatura moderna: reticent als mitjans i decidida a continuar en l'anonimat.   

La sèrie de televisió, que també té com a guionista l'autora, fa servir la narració d'una Elena adulta, per guiar a l'espectador al llarg de les històries, mentre es difuminen les línies entre records i fets. 

"L'amiga genial" és una sèrie de televisió italo-estatunidenca creada per Saverio Costanzo. Produïda per Wildside, Fandango i The Apartment amb Umedia i Mowe per a Rai Fiction, HBO i TIMvision. És una adaptació de la sèrie de novel·les homònimes d'Elena Ferrante. 

#AmigaGenialTV3

tv3.cat/amiga-genial

Anar al contingut