Dimarts, a les 00.15

Miquel Iglesias, un dels precursors del cinema negre de Barcelona, en el segon capítol de la temporada d'"Inèdits"

Aquest dimarts, 19 de setembre, a les 00.15, el 33 emet el segon episodi de la cinquena temporada del programa, que recupera els originals de càmera d'entrevistes de l'arxiu de TV3 que mai s'havien emès senceres.

En aquesta ocasió, l'espai recupera una entrevista de Jaume Figueras al director de cinema Barceloní Miquel Iglesias l'any 2003, quan ja tenia 87 anys.

El 33 emet aquest dimarts, 19 de setembre, a les 00.15, el segon capítol de la cinquena temporada d'"Inèdits", el programa que recupera els originals de càmera d'entrevistes de l'arxiu de TV3 que mai s'havien emès senceres.  

El aquest episodi, l'espai recupera una entrevista al director de cinema barceloní Miquel Iglesias, un clar exponent del cinema de gènere. "Cinema 3", de la mà de Jaume Figueras, va entrevistar Iglesias l'any 2003, quan ja tenia 87 anys. Les seves primeres pel·lícules daten dels anys 40 i van tenir una gran influència en el naixement del cinema negre de Barcelona, amb títols com "El fugitivo de Amberes" o "El cerco".  

Amant del cinema de gènere, se sentia còmode fent tot tipus de pel·lícules: dramàtiques, de comèdia, històriques, de terror o d'aventures. Fins i tot es va atrevir els anys 70 amb un Tarzan que va rodar a Barcelona. L'entrevista que recupera "Inèdits", íntegra a partir dels originals de gravació, es va fer en motiu del llibre que va escriure Àngel Comas sobre la vida cinematogràfica de Miquel Iglesias. 

El programa 

La cinquena entrega d'"Inèdits" continua centrada en la recuperació dels originals de càmera dedicats al cinema que es conserven a l'arxiu de Televisió de Catalunya. Són entrevistes o rodes de premsa d'actrius, actors o directors de l'escena més internacional del món cinematogràfic. Les entrevistes van ser realitzades a partir de 1984 per Jaume Figueras i els seus col·laboradors, i emeses parcialment als programes "Cinema 3", "Informatiu cinema" o "El món del cinema". El fet de poder comptar amb les gravacions dels rodatges permet oferir-les ara de forma íntegra, reproduint sense talls l'original de càmera. Cinc de les entrevistes d'aquesta temporada es pot dir que són completament inèdites, ja que no es van difondre als programes de "Cinema-3" o, en tot cas, la seva presència va ser només referencial.  

Com en les dues temporades anteriors, les entrevistes es presentaran en versió original i es podran escoltar sense doblatge i amb subtítols opcionals en català i en l'idioma dels protagonistes. 

Des del 1983, els arxius de Televisió de Catalunya atresoren milers d'hores de gravacions que donen fe de l'esforç de divulgació cultural que han fet les diferents cadenes de la Corporació. "Inèdits" treu a la llum algunes d'aquestes gravacions fetes a personatges de rellevància cultural.  

Les entrevistes emeses al programa són més que un vídeo conservat al departament de Documentació; són documents històrics que formen part de l'arxiu identitari de la nostra societat. "Inèdits" els posa disposició dels espectadors i també dels estudiosos.   

L'any 2019, "Inèdits" va emetre una producció dedicada a "Poetes i escriptors" (Espriu, Palau i Fabre, Joana Raspall...) i el 2020 a "Humanistes" (Moisès Broggi, Dolors Canals, Jorge Wagensberg...). L'any 2021 i el 2022 es van emetre les dues primeres temporades dedicades al cinema (Kirk Douglas, Shirley McLaine, Federico Fellini, Roman Polanski, Lauren Bacall, Bernardo Bertolucci...), temàtica que enguany continua. 

La cinquena temporada d'"Inèdits" consta de 13 capítols que s'emetran, a partir del 12 de setembre, cada dimarts al 33, i que es podran recuperar a TV3alacarta 

Els tretze personatges que protagonitzen aquesta temporada són (per ordre d'emissió): el director Joseph L. Mankiewicz (1987); el director Miquel Iglesias (2003); l'actriu Susan Strasberg (1992); l'actor Gérard Depardieu (1989); l'actor Anthony Perkins (1986); el cantautor i compositor Lluís Llach (1991); l'actriu Claire Trevor (1989); el director Jean Negulesco (1990); el director i productor Francis Ford Coppola (2002); el director i productor Alan J. Pakula (1994); l'actriu Claudette olbert (1988); l'actor Leslie Nielsen (1989) i el director Robert Wise (1987).  

Com sempre, totes les entrevistes van precedides d'un resum biogràfic del protagonista. 

Formen l'equip del programa "Inèdits-Cinema":   

Direcció i realització: Josep Mulet 
Producció: Imma Segarra 
Documentació: Àngels Serres 
Veu en off: Marina Reyes 
Postproducció d'àudio: Joan Esquirol 
Producció executiva: Elisabeth Méndez 
Direcció executiva: Dani López 

Anar al contingut