Miquel Iceta revela que ha donat ordres als ajuntaments socialistes perquè facilitin el 9-N

Ho ha dit el primer secretari del PSC en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas. Iceta ha assegurat també que Artur Mas és el seu president i que, a ell, mai l'ha enganyat.

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha revelat que ha donat ordres als ajuntaments socialistes per facilitar els locals per anar a votar el 9-N si així els ho demana el govern. Iceta ha assegurat: "Jo els hi he dit que si la Generalitat es hi demana per escrit un local i el secretari de l'Ajuntament diu que es pot fer, dons que ho facin, només faltaria. A més cal respectar molt la gent que vol participar." 
 
El líder socialista també ha confirmat que s'ha trobat amb la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, per intentar restablir les converses entre els dos governs. Però Iceta ha dit sobre la seva reunió amb la vicepresidenta del govern espanyol: "Em va dir una cosa, em va dir 'nosaltres fins que no veiem què passa el 9-N no farem res'. La meva tesi era molt senzilla. Era: el president Mas convocarà, vosaltres voldreu suspendre-ho i, per tant, heu de preparar el diàleg pel dia següent. I perquè prepareu el diàleg pel dia següent és millor que comenceu a parlar ara." 
 
Miquel Iceta ha afegit que també ha fet trobades amb tots amb els líders polítics catalans. Sobre la nova consulta del 9-N, l'ha qualificada de vodevil, i pel que fa a la possibilitat de convocar eleccions anticipades per aprovar al Parlament una Declaració Unilateral d'Independència aquesta ha estat la seva reflexió: "La DUI, en el millor dels casos, i si és que la fan i no ens enganyen un altre cop, serà un dia i la resta dels quatre anys, quina política es farà? I quines prioritats tindran i amb quines estructures? Per l'amor de Déu, que no tenim un Parlament, que no tenim un Govern?"
 
Iceta ha assegurat que Artur Mas és el seu president i que a ell mai l'ha enganyat. Finalment, el primer secretari socialista ha assegurat que ja abans de l'estiu Mas li va anunciar que pensava fer la consulta i, si no, convocar unes eleccions.
 
Si voleu escoltar l'entrevista sencera, podeu anar aquí:
 
 
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut