Dissabte, a les 22.51, al 33

"Mies on scene. Barcelona en dos actes" al 33, en commemoració del 50è aniversari de la mort de l'arquitecte

Demà, dissabte, 17 d'agost, a les 22.51, el 33 emet "Mies on scence. Barcelona en dos actes", coincidint amb el 50è aniversari de la mort de l'arquitecte alemany Ludwig Mies van der Rohe. L'emissió és un llargmetratge documental sobre l'edifici de Mies van der Rohe a Barcelona, que reflexiona sobre la capacitat transformadora de l'art.

Quan només tenia 8 mesos de vida, el pavelló de Barcelona, obra mestra en la qual Ludwig Mies van der Rohe i Lilly Reich van posar en escena les seves idees revolucionàries l'any 1929, va marcar i influenciar generacions d'arquitectes d'arreu del món. La seva història, llegat i posterior reconstrucció el 1986, continuen envoltats de mites i interrogants. "Mies on scene", dirigida per Xavi Campreciós i Pep Martín, descobreix els secrets d'un edifici que va deixar d'existir durant 57 anys, però que va canviar la història de l'arquitectura per sempre.

L'edifici és un retrat en dos actes de la ciutat de Barcelona: el primer, el que en va fer possible la construcció, el 1929, i el segon, la reconstrucció de l'any 1986.

"Mies on scene. Barcelona en dos actes" és una producció de la Fundació Mies van der Rohe i Nihao Films, dirigida per Pep Martín i Xavi Campreciós, que deixa l'espectador immers en una reflexió sobre la capacitat transformadora de l'art, la percepció emocional de l'espai i el concepte d'obra mestra.

Fitxa tècnica

Direcció: Pep Martín i Xavi Campreciós
Guió: Ivan Blasi, Anna Sala Giralt, Xavi Campreciós, Pep Martín
Productors: Anna Ramos, Antoni Garijo, Ivan Blasi, Pep Martín, Xavi Campreciós
Música i so: Marc Mas, Brendan Golden i Blai Barba
 

tv3.cat/33

Anar al contingut