Metges i infermeres adverteixen el conseller de Salut que la pressió assistencial i la falta de recursos passarà factura al personal i sistema sanitari

Aquest és un avís que han fet representants sindicals d'aquests dos col·lectius professionals en un debat que s'ha fet avui a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, sobre l'efecte de les retallades al sistema de salut públic.

Yolanda Garza, representant del sindicat d'Infermeres, SATSE, ha advertit que "el govern està traslladant la responsabilitat del dret a la salut dels ciutadans a sobre dels professionals. I aquesta situació, mantinguda en el temps, tindrà conseqüències perquè durant aquest últim període s'està observant, inclús, un augment de les baixes laborals en el nucli dels propis sanitaris per haver estat mantenint tant de temps aquesta pressió."

Des del Sindicat de Metges, Francesc Duch ha reconegut que els facultatius no veuen la llum al final del túnel i s'ha queixat que tornen a tenir noves retallades salarials.

Segons Duch, "tots els diferents sectors de l'administració de la Generalitat han pogut treure les retallades salarials, però nosaltres encara no. Nosaltres tenim una retallada salarial considerable i, no només això, sinó que en tenim de noves."

Per la seva banda, el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha reconegut l'esforç personal i pressupostari dels treballadors sanitaris i els ha reiterat el seu agraïment. Ruiz també ha apuntat que quan els pressupost ho permeti, hauran d'ampliar les plantilles.

El conseller ha manifestat: "Sé el que passa als serveis d'urgències, sé el que passa amb la pressió  assistencial, i en sóc conscient. Per tant, jo sempre dic, i continuo dient, que la societat catalana té un deute amb aquests professionals i sempre he dit que, quan arribessin més recursos, que portem cinc anys que no arriben, però quan arribin més recursos, els hem de dedicar a això."

Els pressupost sanitari des del 2010 s'ha reduït un 15 per cent i es calcula que al Cat Salut hi ha uns 1.100 metges menys.

Si voleu sentir el col·loqui sencer, el trobareu aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

 

Barcelona, 13 de novembre del 2015.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut