Presentació deol documental "Messi, el desè art"
Presentació deol documental "Messi, el desè art"

"Messi, el desè art", un projecte únic, una visió diferent del millor jugador del món

Aquesta tarda s'ha presentat a la sala d'assaig de l'Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, el documental "Messi, el desè art", un treball del Departament d'Esports de TV3 conduït per Ramon Gener

Aquesta tarda s'ha presentat "Messi, el desè art", un documental que estrenarà TV3 el dimarts 22 de juny, a les 22.05.

"Messi, el desè art" és un documental que es qüestiona si el futbol de Lionel Messi es pot considerar art. Conduït per Ramon Gener i amb la participació d'excompanys, entrenadors i rivals de Messi, el programa repassa els moments culminants, els gols, els títols i les jugades de tota la seva carrera al Barça com a professional.

A l'acte hi han assistit Vicent Sanchis, director de TV3; Joan Laporta, president del Barça, acompanyat de tota la seva junta; Jordi Ramos, Xavi Torres i Santi Padró, directors del documental, i Ramon Gener, conductor del documental.

L'acte ha començat amb la benvinguda del director de TV3, que ràpidament ha donat pas a la projecció del documental. Una vegada acabada la preestrena del treball, ha començat la roda de premsa.

Vicent Sanchis ha mostrat la seva alegria perquè s'ha pogut aixecar "un projecte únic". "Parlar de Messi ja sabem que és parlar d'una estrella que aixeca passions, i n'hem parlat des de milers de punts de vista, però aquest és totalment diferent. Vincular el seu joc amb l'art és tot un atreviment i, com hem vist, l'equip del programa i Ramon Gener ho han fet amb elegància, sobrietat, passió, incorporant veus que mereixen ser escoltades, mostrant artistes de diferents disciplines i èpoques que tenen en comú la capacitat creativa", ha dit Sanchis. També ha donat les gràcies al Departament d'Esports perquè han fet "una meravella".

Jordi Ramos, codirector del programa, ha explicat que la idea va sortir del mateix Departament d'Esports i de manera coral, perquè el millor és treballar en grup". Ha afegit que "era un projecte arriscat, un punt de vista diferent i agosarat, però tothom hi va creure; s'han fet entrevistes a personatges que eren molt complicades però s'han aconseguit". I també ha volgut donar les gràcies als artistes que hi participen com la Sol Picó, la BToy, l'Orquestra Simfònica del Vallès i òbviament a Ramon Gener.

Ha agafat la paraula Ramon Gener, que ha començat parlant del moment de la trucada: "Vaig pensar que no sabien molt bé on es ficaven, perquè jo no soc gaire ‘futboler', però això crec que ha donat la possibilitat de veure Messi des d'un altre punt de vista". Gener ha compartit un dels moments més especials que va viure durant el rodatge del documental: "Quan vaig tenir la sort de trepitjar la gespa del Camp Nou i vaig posar les botes al centre del camp, em vaig adonar que és immens i no veia els córners, i vaig pensar com ha de ser de difícil fer una passada de 40 metres. S'ha de ser d'una pasta molt especial per fer-ho tal com la gent que t'ha vingut a veure espera que ho facis. Això ha estat per mi com una revelació, apropar-se a la figura del Messi des d'un altre punt de vista. Ser el millor del món en el que sigui és molt difícil".

Li ha arribat el torn a un Joan Laporta que, molt emocionat, ha felicitat l'equip. "He trobat el programa magnífic, és una obra d'art. Comparar Messi amb artistes com Picasso, Gaudí, Beethoven, Leonardo da Vinci, és increïble. M'ha semblat extraordinari i m'ha encantat, de fet tinc ganes de tornar-lo a veure. Hi ha pocs partits que vols tornar a veure però aquest és un regal, m'ha produït moltes emocions perquè he tornat viure moments que ja havia viscut en directe", ha explicat.

Segons el president blaugrana "la història del Barça s'escriu amb Messi per aquesta ambició aquest caràcter guanyador que té". "Messi és art perquè té un estil que l'identifica, una tècnica prodigiosa i una gran imaginació. Totes les generacions que han vist jugar Messi estan d'acord que és incomparable, un geni", ha afegit.

Joan Laporta també s'ha mostrat optimista amb la continuïtat de Leo Messi al Barça.

Vicent Sanchis ha tancat l'acte anunciant que TV3 oferirà la Copa Amèrica. Es podran veure tots els partits de l'Argentina durant el torneig, així com també els duels decisius pel títol. Per a Messi, és una gran oportunitat per celebrar un gran títol amb l'"albiceleste"

tv3.cat

Anar al contingut