Barça

"Messi, el desè art", a TV3

TV3 estrena "Messi, el desè art", un documental del Departament d'Esports de TV3, que es qüestiona si el futbol de Lionel Messi es pot considerar art, conduït per Ramon Gener

"Messi, el desè art" és un documental conduït per Ramon Gener que repassa els moments culminants, els gols, els títols i les jugades de tota la seva carrera al Barça com a professional.

Hi participen exentrenadors de Messi com Josep Guardiola, Luis Enrique Martínez o Ernesto Valverde. Excompanys del Barça com Xavi Hernández, Ronaldinho, Andrés Iniesta o Luis Suárez. I rivals que l'han patit a la gespa com Fabio Capello o Rio Ferdinand. A més de Jorge Valdano com a comentarista de futbol, argentí com Messi i exentrenador.

Ramon Gener conduirà les seqüències on s'intentarà vincular el futbol de Messi amb l'art. El passeig comença al MNAC on el Ramon troba exposat un objecte inusual en un museu: les botes de Messi. A partir d'aquí vincularà la carrera del futbolista amb la precocitat de Mozart, el talent de Picasso, la universalitat de Gaudí o el pes de la responsabilitat artística de Beethoven. Parlarà de la relació mestre-alumne de Ronaldinho i Messi comparant-la amb la que tenien Verrocchio i Leonardo da Vinci, farà un paral·lelisme entre el rol que tenia Messi al Barça de Guardiola i el que poden tenir els solistes en una orquestra simfònica i acabarà el seu viatge al Camp Nou.

"Messi, el desè art" inclourà peces artístiques creades expressament per al programa. La ballarina Sol Picó, Premi Nacional de Dansa, executa una coreografia entre cactus per emular el gol de Messi contra el Getafe que tant s'assembla al que va fer Maradona al Mundial 86. L'artista plàstica Andrea Michaelsson (Btoy) pinta un mural urbà en una pista de futbol del Raval. L'actor argentí Joaquín Daniel interpreta un monòleg sobre Messi en un teatre (Messi es un perro, d'Hernán Casciari). I l'Orquestra Simfònica del Vallès tocarà peces de Verdi i Wagner, dos compositors coetanis i que rivalitzaven d'alguna manera com ho han fet Messi i Cristiano Ronaldo.

tv3.cat

ARXIVAT A:
Messi
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut