"Ments inquietes" dedica l'últim programa a l'arquitectura, amb Carme Pigem i Benji Iborra 

Demà dijous, a les 23.45, TV3 oferirà l'últim capítol de "Ments inquietes", la sèrie documental sobre creativitat i talent intergeneracional català per a les nits dels dijous d'estiu. Els arquitectes Carme Pigem i Benji Iborra seran els protagonistes del sisè programa d'aquest nou format de TV3, produït per Incís Films i dirigit per Anna Pérez Martí.  

L'arquitectura és extremadament present en el nostre dia a dia, però no solem ser-ne conscients. Qui va pensar i dissenyar les nostres cases, carrers, parcs, equipaments? Carme Pigem (1962) i Benji Iborra (1985) exposen la seva manera d'entendre aquesta disciplina i desvelen les fases i secrets dels seus projectes arquitectònics. 

 

Pigem va cofundar RCR, l'estudi olotí de renom internacional que el 2017 va guanyar el premi Pritzker, l'equivalent al Nobel en arquitectura; un reconeixement a dècades de treball incansable amb una fascinant evolució. Iborra va engegar un estudi amb quatre amics de la universitat en plena crisi econòmica del 2007: el seu entusiasme va acabar atraient encàrrecs i ara són un dels estudis més prometedors a escala nacional. Dos arquitectes que pertanyen a generacions i contextos molt diferents, però amb discursos definitivament magnètics sobre els elements arquitectònics que, imperceptiblement, ens envolten. 

 

El programa 

 

Què és la creativitat? Existeix la inspiració? Com és el procés creatiu d'un artista consolidat? I el d'un jove talent que arriba trepitjant fort? Són preguntes que respon  "Ments inquietes", la nova sèrie documental de TV3 que, durant sis capítols de 45 minuts, analitza la vocació, passió, objectius i històries personals de dotze protagonistes. El programa ofereix una visió privilegiada del món interior de dotze grans creadors i es proposa establir un diàleg entre dues generacions que han crescut en contextos molt diferents, amb similituds i diferències a l'hora d'entendre la vida i de desenvolupar els seus processos creatius. 

 

Cada episodi, dedicat a una disciplina diferent, compta amb dues veus de generacions diferents: d'una banda, una figura experimentada, amb una llarga trajectòria i un ampli reconeixement, i de l'altra, un jove en els inicis de la seva carrera que s'ha proposat sacsejar el sector. Aquestes veus són les de Carme Ruscalleda i Ivan Surinder (gastronomia), Santi Balmes i Maria Arnal (música), Carlota Pi i Marc Coloma (sostenibilitat), Sílvia Soler i Sebastià Portell (literatura), Anna Veiga i Carla Conejo (ciència) i Carme Pigem i Benji Iborra (arquitectura). 

 

"Ments inquietes" és una producció de TV3 amb la col·laboració d'Incís Films, dirigida per Anna Pérez Martí, amb el suport del Departament de Presidència i el Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. 

 

 

#MentsInquietesTV3 

 

Sant Joan Despí, 10 d'agost  del 2022 

Anar al contingut