"Ments inquietes" dedica el cinquè programa a la ciència, amb Anna Veiga i Carla Conejo
"Ments inquietes" dedica el cinquè programa a la ciència, amb Anna Veiga i Carla Conejo
Demà, a les 23.55

"Ments inquietes" dedica el cinquè programa a la ciència, amb Anna Veiga i Carla Conejo

Demà, dijous 4 d'agost, a les 23.55, TV3 oferirà el cinquè capítol de "Ments inquietes", la sèrie documental sobre creativitat i talent intergeneracional català per a les nits dels dijous d'estiu. Les biòlogues Anna Veiga i Carla Conejo seran els protagonistes del cinquè programa d'aquest nou format de TV3, produït per Incís Films i dirigit per Anna Pérez Martí.

Explicar la ciència de manera entenedora i atractiva és un dels grans reptes que afronta la comunitat científica. Les biòlogues Anna Veiga (1956) i Carla Conejo (1993) comparteixen la voluntat d'acostar els coneixements científics a tota la societat, amb mètodes de treball ben diferents.  

Veiga, pionera en reproducció assistida a Espanya, va reorientar la seva carrera cap a la teràpia amb cèl·lules mare i ara dirigeix una organització de cooperació internacional que construeix laboratoris en països en desenvolupament. Conejo impulsa programes per animar els més joves, i especialment les noies, a enamorar-se de les carreres científiques, les quals, afirma, estan estretament vinculades a les artístiques. Dues professionals amb aportacions diverses a l'àmbit de la ciència, mogudes per la mateixa devoció pel coneixement i la descoberta. 

El programa 

Què és la creativitat? Existeix, la inspiració? Com és el procés creatiu d'un artista consolidat? I el d'un jove talent que arriba trepitjant fort? Són preguntes que respon  "Ments inquietes", la nova sèrie documental de TV3 que, durant 6 capítols de 45 minuts, analitza la vocació, passió, objectius i històries personals de dotze protagonistes. El programa ofereix una visió privilegiada del món interior de dotze grans creadors i es proposa establir un diàleg entre dues generacions que han crescut en contextos molt diferents, amb similituds i diferències a l'hora d'entendre la vida i de desenvolupar els seus processos creatius. 

Cada episodi, dedicat a una disciplina diferent, compta amb dues veus de generacions diferents: d'una banda, una figura experimentada, amb una llarga trajectòria i un ampli reconeixement, i de l'altra, un jove en els inicis de la seva carrera que s'ha proposat sacsejar el sector. Aquestes veus són les de Carme Ruscalleda i Ivan Surinder (gastronomia), Santi Balmes i Maria Arnal (música), Carlota Pi i Marc Coloma (sostenibilitat), Sílvia Soler i Sebastià Portell (literatura), Anna Veiga i Carla Conejo (ciència) i Carme Pigem i Benji Iborra (arquitectura). 

"Ments inquietes" és una producció de TV3 amb la col·laboració d'Incís Films, dirigida per Anna Pérez Martí, amb el suport del Departament de Presidència i el Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. 

tv3.cat/mentsinquietes  

#MentsInquietesTV3 

Anar al contingut