"Melodies de l'est", demà, a "Bàlsam"
"Melodies de l'est", demà, a "Bàlsam"
Demà, a les 22.40

Melodies de l'est, a "Bàlsam"

Demà, divendres 3 de juliol, a les 22.40, el 33 emetrà el sisè i últim episodi de "Bàlsam", una sèrie documental de Marta Ferrer i Maria Nova, que visibilitza la diversitat cultural a Catalunya a través de la música i que va sortir de la primera convocatòria de projectes audiovisuals innovadors per a la programació del 33. En aquest sisè episodi, "Melodies de l'est", l'espectador coneixerà una branca de la música balcànica de la mà dels moldaus Anatol i Nicu.

"Bàlsam" és un documental musical compost de sis episodis que exploren les músiques vives a peu de carrer. Moltes persones, catalanes o d'altres procedències, que han viatjat arreu del món han arribat a Catalunya acompanyats d'instruments, músiques i tradicions d'aquí i d'allà, que es fusionen per donar riquesa al teixit cultural. Música improvisada, que sorgeix quan es troben uns quants amics al menjador d'una casa; música de les andanes dels metros, dels carrers o de festes de barri. En definitiva, música que sorgeix d'una necessitat d'expressió, d'identitat o de reconeixement, i que fa viatjar a altres racons del món.

Cada capítol presenta una comunitat musical diferent, a partir de la quotidianitat de dues persones que en formen part. A través de la seva veu l'espectador coneix històries i lluites personals, així com la realitat social en què viuen. Es tracten temes d'un alt nivell de sensibilitat com ara la identitat, l'exili, els estigmes, els anhels de futur o els obstacles del dia a dia.

És una producció de Televisió de Catalunya i Batuta Audiovisual.

Capítol 6, "Melodies de l'est", divendres 3 de juliol a les 22.40

L'Anatol és acordionista i el Nicu, violinista, tots dos van estudiar al conservatori de música a Moldàvia i van venir a Catalunya fa més d'una dècada per camins diferents.

L'un viu la música balcànica més tradicional des d'un context més rural, a Artesa de Segre, Lleida. L'altre, viu el vessant més cosmopolita i de fusió de la música balcànica a la ciutat de Barcelona. Es van conèixer aquí, a Catalunya, i la passió per la música del seu país els ha unit.

La crida del 33

"Bàlsam" va ser una de les cinc propostes seleccionades a la primera convocatòria de projectes audiovisuals innovadors per a la programació del 33 que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va obrir el setembre del 2018. La convocatòria pública anava adreçada a professionals independents, nous creadors, titulats en comunicació audiovisual i al sector audiovisual en general, amb l'objectiu de trobar nous talents i formats innovadors de cara a complementar i impulsar els continguts del canal 33.

tv3.cat/33
tv3.cat/balsam

Anar al contingut