Mas diu que CiU impulsarà "mesures de qualitat democràtica" per evitar "l'endormiscament al país"

El líder de CDC, Artur Mas, diu que CiU impulsarà "mesures de qualitat democràtica" per acabar amb "la sensació d'endormiscament al país" i incrementar la confiança de la societat cap a la política. Mas ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio".

El secretari general de CDC, Artur Mas, ha deixat clar que CiU ha superat les diferències sobre els pactes postelectorals a Madrid i ha avançat que el programa electoral de la federació nacionalista inclourà "mesures de qualitat democràtica" per acabar amb la "sensació d'endormiscament al país" i recuperar la "credibilitat" de l'electorat.

Artur Mas ha remarcat que la "solució intel·ligent i necessària" a què va arribar ahir la Comissió Executiva Nacional de la Federació de CiU "és prou explícita en molts sentits", tot i que "no tanca cap porta a res". L'estratègia postelectoral, ha explicat el líder nacionalista, tindrà en compte els resultats dels comicis generals i el "tipus d'acceptació" que tinguin les seves propostes.
A més, ha remarcat que l'acord entre CDC i UDC parla de "mesures de qualitat democràtica" amb l'objectiu de recuperar la confiança de la societat. Sense concretar quines mesures s'inclouran al programa electoral, ha afegit que "hi ha molta gent al nostre país que està esperant que la política recuperi credibilitat, i que a més recuperi el sentit i el sentit comú, de manera que es pugui fiar molt més de la política del que se'n pot fiar en aquest moment i quan dic la política també vull dir de la gent que fa la política".
Artur Mas ha deixat clar que "hi ha gent a casa nostra, a Catalunya, a qui ja li va bé aquesta sensació al país d'endormiscament, d'ensopiment general, que es pugui fer el que sigui necessari en cada moment, fins i tot, passant de la voluntat popular, etc. i això un dia s'ha d'acabar perquè d'això qui en pateix és Catalunya encara que se'n beneficiïn uns pocs". I en aquest punt, ha afegit que CiU està disposada a encapçalar aquesta lluita.
Finalment, Mas ha subratllat que en aquests moments hi ha elements que impedeixen un pacte postelectoral amb el PP després de les eleccions de la primavera que ve. Així ha dit que "n'hi ha una, de condició, que el PP clarament no compleix i que difícilment podrà complir", en referència a la retirada del recurs que manté contra l'Estatut de Catalunya davant del Tribunal Constitucional. "Això el que intenta és desnaturalitzar i desfigurar l'Estatut que va aprovar el poble de Catalunya", ha retret Mas als populars.

Anar al contingut