Declaracions a Catalunya Ràdio

Martín Rodríguez Sol fixa en un 60% de vots el mínim que necessitarien els independentistes per pressionar l'Estat a negociar

El número 2 d'Unió Democràtica a les eleccions del 27 de setembre, Martín Rodríguez Sol, fixa en un 60 per cent de vots el mínim que necessitarien els independentistes per pressionar l'Estat a negociar. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Òscar Fernández, l'exfiscal superior de Catalunya ha avisat que una victòria només en escons deixaria el "sí" en una posició dèbil. Tot i pronosticar una victòria de Junts pel Sí, preveu un escenari ingovernable sense prou majoria. A més, creu que cal confiar en el temps per trobar resposta des de l'estat espanyol a les peticions del poble de Catalunya.

Exigeix una majoria qualificada de vots

"L'experiència internacional dels processos democràtics, tipus Quebec o Escòcia, parteixen també d'unes majories singulars. Jo estic convençut que això exigeix una majoria molt qualificada i que no és seriós dir que només amb una majoria d'escons això legitimaria un camí diferent, un camí nou i un camí amb aquestes conseqüències."

 

Pronostica una victòria de Junts pel Sí, però sense majoria

"Jo crec que Junts pel Sí guanyarà les eleccions, que no traurà majoria, que no estarà en condicions de portar-nos a aquest camí, però tindrà una majoria que probablement tampoc el permetrà governar, ja no pels seus problemes interns, sinó perquè no tindrà el reconeixement del Parlament i, per tant, amb una oposició radical d'una majoria parlamentària, aquest país serà probablement ingovernable."

 

L'única via possible: consulta legal i acordada amb l'Estat

"Fa poc, quan deia que els bitllets a Ítaca es venien a Madrid, també vaig dir que es podien canviar els taquillers. És a dir, hi podia haver un moment que a Madrid hi hagués unes altres persones amb la responsabilitat de fer Espanya i de dibuixar el mapa d'una altra manera. En aquest sentit, jo penso que Catalunya trobarà el seu moment Quebec i el seu moment Escòcia."

 

"El matí de Catalunya Ràdio" es fa de dilluns a divendres, de 7 a 13 h.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut