Marina Geli continuarà treballant per construir una planta de vacunes a Catalunya

La consellera de Salut diu al programa "L'oracle" que espera tenir una planta de vacunes a Catalunya i es mostra contrària a l'aïllament del creuer espanyol al Carib a causa de la grip nova.
Marina Geli

Marina Geli

La consellera de Salut, Marina Geli, ha desacreditat l'aïllament de persones per la grip nova perquè assegura que no es basa en criteris mèdics. Geli ho ha dit al programa L'oracle, de Catalunya Ràdio, en referència al creuer espanyol que no han deixat desembarcar a diverses illes del Carib perquè hi havia tres casos confirmats de grip nova i onze de sospitosos.
Sobre la construcció d'una planta de fabricació de vacunes contra la grip nova, que segons ha anunciat el Ministeri de Sanitat s'instal·larà a Granada i funcionarà a ple rendiment a partir del 2012, la consellera ha recordat que Catalunya té el 60 per cent de la indústria farmacèutica de l'Estat i que seguiran treballant per tenir una planta de vacunes en territori català. "Nosaltres portem dos anys intentant acordar amb la indústria farmacèutica tenir una planta de vacunes perquè Espanya no té cap planta de fabricació (...) Veig que han decidit, espero que només de moment, començar per Andalusia".
A preguntes de Xavier Graset, la consellera de Salut també ha destacat l'aprovació avui al Parlament d'una moció sobre la despenalització de l'eutanàsia activa. "La moció vol promoure encara més el document de voluntats anticipades (...), continuar amb les unitats de cures paliatives (...) i obrir un debat social a Catalunya, i si cal també a Espanya, per veure si s'ha de despenalitzar finalment l'acompanyament al suïcidi assistit".
Marina Geli també ha parlat sobre la reforma de la llei de l'avortament, i ha destacat la importancia de l'"acompanyament" dels pares o, en casos especials, d'un adult no parental, en el moment de sotmetre-s'hi. La consellera també ha destacat la necessitat de tancar el finançament de Catalunya, en un moment en què les targetes sanitàries ja comptabilitzen més de set milions i mig d'habitants.

DOCUMENTS RELACIONATS