Marc Recha acaba el rodatge de "Ruta salvatge"
Marc Recha acaba el rodatge de "Ruta salvatge"

Marc Recha finalitza el rodatge de la coproducció de TV3 "Ruta salvatge"

Marc Recha enllesteix el rodatge de la coproducció de TV3 "Ruta salvatge", que s'ha fet íntegrament a la Cerdanya. Cinc setmanes de rodatge d'un thriller amb Sergi López, Montse Germán i Marc Martínez com a protagonistes i molts veïns de la comarca com a actors secundaris.

Aquests últims dies s'ha rodat a l'aeròdrom de la Cerdanya, amb el Cadí nevat de fons, la coproducció de TV3 "Ruta salvatge", dirigida per Marc Recha. Una història rodada íntegrament a la Cerdanya, enmig del paisatge tardoral del Pirineu, esquitxat d'urbanitzacions fantasmes plenes de segones residències de cap de setmana. La presència magnètica del Cadí projecta una ombra aclaparadora sobre el paisatge de les valls i també sobre els personatges. 

"Ruta salvatge" és un inquietant thriller ple d'humanitat que busca apropar-se al gran públic sense allunyar-se del cinema d'autor. La pel·lícula és una intrigant història de suspens carregada de tensió fins a l'emocionant esclat final.  

"Autor, autor... aquest és el seu gran valor", diu Marc Martínez, parlant de Marc Recha, "i és un gust treballar amb algú tan independent, tan lliure, tan boig, tan autèntic". 

"Els rodatges amb el Marc Recha sempre són intensos, però també són una aventura magnífica", afegeix Sergi López. 

"Ruta salvatge" és el passat amagat d'una dona, la violència que va viure, la pèrdua del seu company i les conseqüències de tot això, que segueixen cuejant vint-i-vinc anys després. 

Després de més d'una dècada treballant de jardinera per als propietaris adinerats de les urbanitzacions luxoses de la Cerdanya, l'Ona està a punt de fer cinquanta anys i vol plegar de l'ofici per dedicar-se a pilotar una avioneta turística. L'Ona és una dona forta, reservada, que va ser pilot privat d'helicòpter fent rescats de muntanya. Fins que un dia, inesperadament, ho va deixar. Es va instal·lar a la tranquil·la vall de la Cerdanya, al Pirineu, on ara viu amb el seu fill Sergi, un adolescent de quinze anys. L'arribada d'uns estranys que s'instal·len en un xalet de la urbanització capgira la vida de l'Ona i les persones que més estima, i fa emergir el passat més terrible. 

"El clima ha estat mogudet, hem tingut dies de tot. Fred, pluja...", comenta Montse Germán. Però els actors coincideixen que ha estat un rodatge agradable i que se'ls ha fet curt. 

I al costat d'aquests noms reconeguts hi ha molts veïns de la comarca com Àlex Bolet, que roda l'última seqüència del film al poliesportiu de Bellver de Cerdanya, d'on és veí. Ell, que mai havia fet d'actor, interpreta el fill de la protagonista i, juntament amb Maria Martínez, veïna de Puigcerdà, van ser escollits en un càsting. A tots dos, aquesta experiència els ha despertat el cuc de la interpretació. 

És una producció de Ruta Salvatge AIE en coproducció amb TV3 i la participació del Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) 

 

Anar al contingut